SNJEŽNI KRALJ

Ivica Kostelić starta kao treći!

05.01.2010 u 19:17

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u prvu utrku trećeg ovosezonskog slaloma, koji će se sutra održati na zagrebačkom Sljemenu, krenut će sa startnim brojem tri. Prva vožnja na rasporedu je u 15.15 sati, a drugi lauf počet će u 18 sati

U utorak je na središnjem zagrebačkom trgu, po starom dobrom običaju, održano ždrijebanje startnih brojeva, ovog puta za treću slalomsku utrku sezone i treću utrku svjetskog kupa na Sljemenu. Sa startnim brojem jedan krenut će vodeći u poretku slalomaša Austrijanac Reinfried Herbst.

Naravno, gotovo svi skijaši pokušali su se dodvoriti navijačima, pa su ili pozdravljali na hrvatskom jeziku ili bacali poklone. To jedino nije trebalo Ivici Kosteliću, povratniku na staze nakon jednomjesečne pauze uvjetovane ozljedom, pa i operacijom.

'Koljeno nije u idealnom stanju, ali skijao sam i prošlih sezona s bolovima, jednako kao i moja sestra Janica. I išlo nam je sasvim dobro. Kad bih govorio u postocima, onda sam spreman 90 posto. Teško je reći što očekujem jer dugo nisam vozio utrke, ali mislim da forma nije loša. Ima dosta skijaša koji bi mogli pobijediti na Sljemenu, to su gotovo svi iz prvih 15 u poretku slaloma.', rekao je Ivica Kostelić, koji je na Sljemenu dva puta osvajao druga mjesta. U sutrašnju utrku krenut će sa startnim brojem tri, pa mu želimo da sve budem u znaku treće sreće.

Startna lista muškog slaloma:

 1. Reinfried Herbst (Austrija)
 2. Manfred Moelgg (Italija)
 3. Ivica Kostelić (Hrvatska)
 4. Giorgio Rocca (Italija)
 5. Manfred Pranger (Austrija)
 6. Julien Lizeroux (Francuska)
 7. Mattias Hargin (Švedska)
 8. Benjamin Reich (Austrija)
 9. Giuliano Razolli (Italija)
10. Michael Janyk (Kanada)
11. Andre Myrer (Švedska)
12. Silvan Zurbriggen (Švicarska)
13. Patrick Thaler (Italija)
14. Mario Matt (Austrija)
15. Marcel Hirscher (Austrija)