sasvim iskreno

Ivica Kostelić prisjetio se spartanskog odgoja iz djetinjstva, te opisao što je prolazio za vrijeme potresa dok mu je žena rađala u Petrovoj bolnici

22.04.2020 u 19:40

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je gostovao u podcastu Sport Kluba i osvrnuo se na brojne zanimljive teme

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić gostovao je u novom podcastu Sport Kluba i dotaknuo se brojnih zanimljivih tema. Naravno, prvo pitanje je bilo neizbježno, a odnosilo se na koronavirus. Kako njemu, kao jednom sportašu, leži ova izolacija?

'Srećom, živim na selu i okružen sam prirodom koja mi je u neposrednoj blizini. Imam i veliku šumu blizu kuće pa smo obitelj i ja svaki dan vani. Malo i treniram. S obzirom na sjedilački način života i na to da nisam nikada bio toliko doma u životu, mislim da je za mentalno zdravlje važno da odem svaki dan na trening i nekako se ispušem. Osjećam baš veliku potrebu za tim', rekao je Kostelić. Kostelić je nedavno dobio i prinove.

Njegova supruga rodila je baš nekako za vrijeme potresa koji je pogodio Zagreb, a sigurno razini stresa ne pridonosi ni pandemija. No, srećom, sve je dobro prošlo.

'U jednom smo trenu bili malo zabrinuti. Bebe su rođene samo dva dana prije potresa. Bili su svi u bolnici kada se potres dogodio. Znamo da je Petrova bolnica dosta nastradala, a oni su baš bili tamo. Sve je dobro završilo. Brzo smo reagirali i doveli ih kući odmah isti dan', ispričao je Ivica koji se prisjetio i svojeg djetinjstva u kojem je sa sestrom Janicom dane provodio u treningu:

'Ti treninzi u Medvedgradskoj su najljepše uspomene u mojem životu. Bilo je jedno malo dvorište iza zgrade, prekrasan ambijent, sve okruženo zelenilom. Točno iznad je bila glazbena škola. Nikada neću zaboraviti treninge uz zvuk klavira iz glazbene škole. Posebna romantika... Podsjeća me na stare dane Zagreba', prisjetio se Ivica.

Njegovog i Janičinog oca Antu su često optuživali da svoju djecu odgaja u spartanskom duhu. Ivica se osvrnuo na to i otkrio koliko ima istine u tome.

'Treba gledati cijeli kontekst, odakle smo potekli. Uzmite si da su to nekakvi ljudi koji su si zadali za cilj da budu najbolji na svijetu bez novaca i bez snijega. U tom kontekstu morate shvatiti da to u svakom slučaju neće biti običan put', rekao je Ivica pa dodao:

'Dvije stvari vam trebaju da stvorite skijaša. To su snijeg i novac. U tom našem improviziranju, plus ratom na leđima, morali smo naći način da budemo konkurentni bez tih resursa. Tu onda dolazi do brojnih situacija koje izgledaju spartanski. Nismo mogli spavati u hotelima, nego u prirodi', otkrio je Ivica čije cijelo gostovanje na podcastu možete pogledati OVDJE.