svaka čast, legendo

Ivica Kostelić poslao emotivan apel za spas Zagreba; proslavljeni skijaš pozvao sve sportaše da mu se priključe u obnovi grada

26.03.2020 u 06:13

Bionic
Reading

Ivica Kostelić pokrenuo je kampanju za pomoć gradu Zagrebu kojeg je pogodio razoran potres

Zagreb još zbraja štetu od razornog potresa koji ga je pogodio u nedjelju u 06:30. Potres magnitude 5.5 stupnjeva po Richterovoj skali je najjači koji je pogodio ovo područje u zadnjih 140 godina, a u njemu je život izgubila i 15-godišnja djevojčica. Velika materijalna šteta se još zbraja, a građani su u strahu od novih potresa.

Poruke podrške stižu sa svih strana, a sve je veći broj i onih koji šalju donacije kako bi se metropola što prije obnovila i kako bi se pomoglo ljudima kojima je to sada najpotrebnije. Naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić odlučio se uključiti u akciju pomoći ljudima pa je pokrenuo vlastitu kampanju za skupljanje donacija i to među sportašima.

'Dragi sportaši i navijači. Dok se cijeli svijet suočava i bori kako bi pronašao način da zaustavi pandemiju koja je pogodila svaki aspekt našeg života, javljam vam se kako bih od vas zatražio pomoć za svoj Zagreb', napisao je Kostelić na svojem Instagram profilu pa nastavio:

'U nedjelju ujutro Zagreb je pogodio razorni niz potresa koji je ozlijedio veliki broj ljudi, puno ljudi je ostalo bez domova, centar grada koji predstavlja povijesno i kulturno nasljeđe je pretrpio ozbiljnu štetu, a dio bolnica i medicinskih ustanova koje su sada ključne u borbi s pandemijom je razoren.'

Kostelić je zato pozvao sportaše da se ujedine i pomognu Zagrebu donacijama.

'Molim vas za pomoć u prikupljanju sredstava u kampanji koju sam pokrenuo tom prilikom uz podršku mojih kolega sportaša iz Hrvatske i naših međunarodnih sportskih prijatelja pod nazivom 'Sportaši za Zagreb'. Link možete naći na mojem profilu. Molim vas, donirajte i podijelite sa svojim prijateljima!', napisao je Kostelić.

Naravno, pomoći možete i vi, a Kostelićevoj kampanji možete se priključiti donacijom ili ju podijeliti sa svojim prijateljima OVDJE.