POSJETIO SLJEMENSKU STAZU

Ivica Kostelić iznenadio je svojom odlukom uoči sezone; evo i razloga!

19.07.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Počele su pripreme za novu utrku FIS Svjetskog kupa koja je zakazana na Sljemenu početkom siječnja 2017., a na redovitom tehničkom pregledu staze vodećim ljudima FIS-a društvo je radio i ponajbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić koji je u rodnom gradu, jer čeka prinovu u obitelji, započeo pripreme za novu sezonu

Nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za žene Markus Mayr i FIS-ov tehnički stručnjak Günter Hujara izrazili su zadovoljstvo viđenim na terenu te izjavili da FIS, neovisno o otkazima prošlosezonskih utrka, daje punu podršku utrkama FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje su u kalendarima FIS Svjetskog kupa do 2020. tj. do kada su kalendari napravljeni.

'Utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu je za mene posebna! To je utrka na kojoj sam se četiri puta penjao na postolje iako nisam bio pobjednik, i želja mi je barem još jednom nastupiti pred mojom domaćom, fantastičnom publikom i vjernim obožavateljima. Također imamo i dobru generaciju mladih slalomaša koji mogu nastaviti mojim stopama', kazao je između ostalog Ivica Kostelić na konferenciji za medije koji se, zanimljivo, izvanredno u ovo doba nalazi u rodnom Zagrebu jer njegova supruga Elin Arnarsdottir uskoro treba roditi drugo dijete. Naime, u ovo vrijeme redovito je znao odlaziti na ledenjake kako bi započeo sa skijaškim treninzima, ali silom prilika morao je promijeniti planove što je mnoge ljubitelje skijanja – iznenadilo. Međutim, Kostelić ima jako dobar razlog zašto je donio takvu odluku.

Nema sumnje kako će prinova u obitelji dodatno oraspoložiti 37-godišnjeg skijaša koji ne posustaje i ako ga zdravlje posluži, ima namjeru skijati do 2018. kada su na rasporedu Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pyeongchangu.

Podsjetimo, u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održat će se u utorak, 3. siječnja (ženska) i u četvrtak, 5. siječnja (muška). Dodajmo još kako će obje utrke u 2017. biti noćne.