presretni ivušić

[FOTO] Uz strijelca Brozovića, on je junak hrvatske pobjede u Slovačkoj: Ovo je debi iz snova, mogao sam samo priželjkivati ovakav dan

04.09.2021 u 23:03

Bionic
Reading

Hrvatska je ponovno vodeća momčad H skupine. Dugo se je mučila u Slovačkoj, ali za razliku od utakmice u Moskvi, ovog je puta bila puno aktivnija u napadu. No, aktivni su bili i Slovaci. Ali kako je vrijeme odmicalo te mirisalo na novi remi, ukazao se Marcelo Brozović, koji je jakim udarcem s ruba 16-erca u 86. minuti zabio za pobjedu 1:0

Marcelo Brozović pokazao se kao Dalićev spasitelj, jer da se Hrvatska iz Slovačke vratila sa samo jednim bodom, uslijedile bi brojne kritike, pa bi krenuo i poziv za smjenom, a sve to bi unijelo dodatnu nervozu pred utakmicu sa Slovenijom.

A nije da je Hrvatska bila loša. Čak je i Dalić poslušao glas javnosti, koji je zazivao Čolaka na mjestu napadača. Uveo je i Oršića i Ivanušeca, primoran je bio zamijeniti i Livakovića Ivušićem, te je Hrvatska izgledala puno bolje nego u Moskvi.

S time da su i Slovaci djelovali jako dobro, pa smo mogli gledati vrlo zanimljivu utakmicu, u kojoj se tražio put do suparničkog gola.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na našu sreću, Brozović je u 86. minuti taj put pronašao, i donio pobjedu Hrvatskoj, koja je Dalićevu vrstu vratila na vrh H skupine.

No, nakon Brozovićeva gola, kada se priželjkivao kraj dvoboja, zabljesnuo je Ivica Ivušić, debitant u reprezentativnom dresu.

'Ovo je debi iz snova, mogao sam samo priželjkivati ovakav dan. No, bitno je da smo uzeli bodove i nastavili put prema Kataru', presretan je bio Ivica Ivušić, golman Osijeka, kojem je Dalić ukazao priliku zbog Livakovićeve ozljede.

Naravno, prepun pozitivnih dojmova, ovako je opisao svoj debitantski nastup.

'Drago mi je što mi komplimentirate, ali cijela ekipa je odradila sjajan posao. Igrači su na terenu odradili veliki posao, ali ponosan sam što sam dio Vatrenih'.

Opisao je Ivušić i kako se osjećao kada je doznao da će stati na gol.

'Bio sam sretan, ne zbog ozljede Livakovića. Bio sam spreman i odlučan'.

S golmanske pozicije imao je najbolji uvid u kretanje na terenu.

'Osjetio sam da trebamo zabiti, bili smo bolji kroz cijelu utakmicu. I idemo s tri boda prema Splitu'.