STARI PRIJATELJI

Ivanišević mu više nije trener, ali dao je itekako važan savjet Đokoviću

03.04.2024 u 05:49

Bionic
Reading

Prošlog tjedna poput bombe odjeknula je vijest kako najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i njegov trener Goran Ivanišević prekidaju suradnju

Odmah su krenula pitanja zašto, gdje je 'puknulo', ali i tko će se prihvatiti ove uloge umjesto Ivaniševića?

U razgovoru za Spot klub, na to je pitanje odgovor dao sâm Goran Ivanišević, a njegove riječi sugeriraju da uistinu nema neke dublje pozadine za rastanak, već samo 'zasićenje'.

'Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom – Zikijem (op.a. Nenadom Zimonićem, a što smo i mi spomenuli prije koji dan). On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga – veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka', kaže Ivanišević i dodaje:

'Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi ‘poludio’ nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je – Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao'.

Ivanišević je potom dodatno objasnio zašto je Zimonjić pravo rješenje.

'Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup momčadi, Ziki je bio i izbornik', zaključio je Ivanišević.