VELIKANI U DUBROVNIKU

Ivanišević i McEnroe bez pauze za odmor

08.07.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Teniske legende Goran i John ne odmaraju se prije međusobnog okršaja. Njihov dubrovački raspored je prekrcan. Tako su započeli aukciju kipa, izvlačili parove za poznatu dubrovačku Divlju vaterpolo ligu i na kraju na gorućem suncu isprobali teren pred Kneževim dvorom

Teniski asovi najprije su na Pilama otvorili aukciju. Kip koji je za projekt 'Let's Du it' izradio kipar Ivan Tokić predstavlja kameno- drvenu instalaciju u formi fotelje i televizijskog prijamnika, a početna cijena mu je 100 tisuća kuna. U dovršetku klesanja kipa simbolično su pomogli i McEnroe i Ivanišević. Iznos koji kip dosegne ide u dobrotvorne svrhe, za uređenje dječjeg odjela dubrovačke bolnice.

Nakon klesanja i početka aukcije na Pilama, Goran i John spustili su se u palaču Sponza kako bi pomogli u izvlačenju ždrijeba Divlje lige - poznatog amaterskog vaterpolo turnira koji se odvija već 27. put. Pridjev divlji nije tu samo ukrasa radi, svatko tko je prisustvovao turniru u ulozi igrača ili navijača zna da ga liga itekako zaslužuje. U izvlačenju loptica s nazivima momčadi teniskim asovima pomogla su još dvojica vrsnih sportaša - Nikša Prkačin i Mihovil Španja.

Nakon što su loptice izvučene, a parovi za ovu sezonu divljeg vaterpola popisani, tenisači su se zaputili pred Knežev dvor, kako bi isprobali podlogu na kojoj će žestoki međusobni dvoboj započeti u 18 sati. Na dvoboj kakav se na Stradunu događa prvi, a vjerojatno i posljednji put u povijesti McEnroe i Ivanišević doplovit će u brodovima Tirena i Karaka. U staroj luci dočekat će ih dubrovačka gradska straža i ispratiti ih do Kneževog dvora, pred kojim je montirano tenisko borilište.

Spektakl iz Dubrovnika izravno će prenositi čak dvadesetak televizijskih postaja iz Europe i svijeta.