ponovno zajedno

Ivan Rakitić u senzacionalnom transferu; opet će zaigrati uz Messija i Suareza

08.11.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Na Floridi se definitivno okuplja jedna od najboljih generacija Barcelone svih vremena, a španjolski mediji tvrde kako Leo Messi uz sebe u redovima Inter Miamija želi i nekadašnjeg 'vatrenog' Ivana Rakitića (35)

Okupio je David Beckham u Miamiju za početak Lea Messija, Sergija Busquetsa i Jordija Albu, ali ne misli stati. Čini se kako je ideja da u dresu Intera opet zaigra dio jedne od najjačih postava Barcelone svih vremena.

Dolazak Luisa Suareza je već potvrđen, a španjolski mediji sad tvrde kako će se nekadašnjim suigračima iz Barce u senzacionalnom transferu uskoro priključiti i nekadašnji 'vatreni', danas kapetan Seville - Ivan Rakitić (35)!

Navodno je sam Leo Messi tražio Davida Beckhama da krene u akciju i nagovori Raketu da karijeru nastavi u redovima Intera! Dobra je vijest za Beckhama da Rakitić sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a klub je u financijskim problemima.

Španjolski mediji podsjećaju da je Ivan Rakitić, inače i kapetan Seville, već jednom pristao na smanjenje plaće, a novi ugovor koji mu klub može ponuditi bio bi puno manji od dosadašnjeg.

'To ukazuje na mogući odlazak Rakitića u bliskoj budućnosti', navodi Mundo Deportivo koji podsjeća kako je Rakitić još prije dvije godine proročanski najavio svoj odlazak u MLS:

'Vidjet ćemo, možda će me David Beckham pozvati u Miami...', kazao je u jednom razgovoru iz 2020. godine Rakitić.

Kako sada stvari stoje, želja bi se Ivanu Rakitiću vrlo brzo mogla ispuniti.

No, prije toga Raketa večeras u Londonu mora 'odraditi' teško gostovanje u 4. kolu Lige prvaka kod Arsenala. 'Topnici' su prije dva tjedna na Sanchez Pizjuanu slavili 2:1. Sevilla u prve tri utakmice Lige prvaka još nije osjetila slast pobjede, ima dva remija i poraz.

  • +11
Sevilla - Arsenal 1:2 (3. kolo Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: George Tewkesbury/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Jako smo motivirani i jedva čekamo utakmici, a to se vidi u svlačionici, u avionu i na putu do stadiona. Znamo da neke stvari moramo popraviti, ali smo uzbuđeni zbog izazova i ponosni što nosimo dres Seville. Sad imamo još jednu priliku pokazati koliko smo ambiciozni', kazao je Rakitić u najavi utakmice te se osvrnuo na 2:1 poraz u prvom dvoboju:

'Stvarli smo prilike i radili im probleme, ali u teoriji možete napraviti sve što treba, no ponekad ni to nije dovoljno. To sad želimo ispraviti. Došli smo pobijediti, u svlačionici nema nikakvih sumnji. Stigao je trener s jasnom filozofijom, a mi smo skup od 27 igrača. Svi imamo kvalitete i atribute, znamo svoje uloge i naše razumijevanje može doći do izražaja na terenu. Neke detalje trebamo usavršiti, ali vjerujem da će se sve isplatiti.'

Utakmica Arsenala i Seville na rasporedu je od 21 sat.

Standings provided by Sofascore