taj se pamti

Leo Messi je u karijeri zabio više od 800 golova, a sad je otkrio koji mu je najdraži

02.11.2023 u 11:22

Bionic
Reading

Osmi je put u karijeri Leo Messi osvojio Zlatnu loptu i po tome je apsolutni rekorder. Argentinac je u razgovoru za L'Equipe otkrio, između ostalog, i koji mu je najdraži gol u karijeri

U seniorskoj je karijeri Leo Messi igrao za Barcelonu, PSG i sada za Inter iz Miamija - u klupskoj je karijeri osvojio sve što se osvojiti moglo, a s Argentinom je osvojio i naslov Svjetskog prvaka. Ukupno je zabio 832 gola, a sad je za L'Equipe otkrio koji mu je najdraži.

'Uvijek kažem da su posebni oni golovi koje zabijete u najvećim utakmicama. Zabijao sam golove u finalima Lige prvaka, sada i u finalu SP-a', započeo je Leo Messi te dodao:

'Ne znam zašto, ali gol kojeg se uvijek sjećam - zbog načina na koji sam ga dao i činjenice koliko je bio važan - je gol u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida kada smo pobijedili 2:0 na Bernabeu. To je gol koji ću uvijek pamtiti', otkrio je Messi.

Ta je utakmica odigrana 2011. godine, kada su se Real i Barcelona sastali u polufinalu Lige prvaka. To je bila prva utakmica i igrala se na Santiago Bernabeu, a Barca je na krilima Lea Messija slavila 2:0.

Messi je prvi gol dao u 76. minuti, a 11 minuta kasnije zabio je nestvaran gol za 2:0 kada je prošao skoro cijelu obranu Reala i savladao nemoćnog Casillasa.

Barcelona je izborila finale te je na Wembleyju pobijedila Manchester United 3:1, a i u finalu je Messi zabio gol.