Emotivna ceremonija

Ivan Rakitić stigao u Sevillu pa zaplakao ispred supruge i prijatelja: San bi bio ponovno nositi dres Seville, ali...

04.12.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić vratio se nakratko u Sevillu, grad za koji ga vežu jako lijepe uspomene. Obzirom da se u zadnje vrijeme sve više govori o Rakitićevom odlasku iz Barcelone njegov posjet Sevilli bio je posebno zanimljiv

Glavni razlog zašto je Ivan Rakitić u društvu supruge Raquel u ponedjeljak stigao u Sevillu jest nagrada za vrijednosti koju je dobio na svečanoj ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque.

No, za Rakitića je povratak u Sevillu bio i dodatno nabijen emocijama jer je u publici bila obitelj njegovog bivšeg suigrača Joséa Antonija Reyesa koji je tragično stradao u lipnju ove godine na autocesti te je sada posthumno nagrađen.

'Prije svega, dobra večer. Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji - rekao je Rakitić pred okupljenima i zaplakao. I ja sam otac… Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ovdje ženu, zasnovao obitelj... No, tu ću stati', sa suzama u očima i 'knedlom' u grlu kazao je Rakitić.

U tom trenutku voditelj je duhovito dobacio: 'Zar Hrvati također plaču?', na što je Rakitić kao iz topa rekao: 'Ja sam Sevillanac!'

Kaka daje nagradi koju je dobio riječ kratko je rekao:

'Ovo nije nagrada za postizanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu', kazao je odlično raspoloženi Rakitić.

Naravno, logično pitanje, nakon svega što je doživio od ljeta kad aga se Barcelona praktički odrekla i željela ga se riješiti, bilo je hoće li se vratiti u Sevillu.

'Da se moju suprugu pita, ostali bismo ovdje, ne bismo se sutra ni vraćali u Barcelonu. Svi znaju kakvu ljubav osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi.'

No, nakon ceremonije stiglo je još nekoliko pitanja o povratku u Sevillu, klubu u kojem je igrao od 2011. do 2014. godine (149 nastupa, 32 gola).

'Ako dođe vrijeme za razgovore o tome, svi znaju da bih bio oduševljen da se to dogodi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Seville. Ispunjava me ponosom i radošću. San bi bio ponovno nositi dres Seville u nekom trenutku u budućnosti', diplomatski je odgovorio Rakitić.

Duhovit odgovor dao je Rakitić na pitanje o suigraču iz Barcelone Lionelu Messiju koji je ovog tjedna osvojio svoju šestu Zlatnu loptu.

'Čestitam Leu, svi znamo da je najbolji. Osvojio ih je šest, a mogao je i deset! Ja nemam nijednu Zlatnu loptu… A jednom sam mu rekao: 'Leo, imam nagradu koju ti nećeš nikad imati. Osvojio sam Europsku ligu!', sa smiješkom je rekao Rakitić nasmijavši sve okupljene.

  • +5
La liga, Atletico Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN