senzacionalan transfer

Ivan Rakitić praktički je sve dogovorio s novim klubom; već je pronašao i kuću u Madridu

04.03.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Iza Ivana Rakitića je turbulentna sezona u Barceloni. Prošlog ljeta klub ga se na sve načine pokušavao riješiti u velikoj razmjeni kojom su Katalonci željeli vratiti Neymara iz PSG-a, ali na kraju je sve propalo jer je naš reprezentativac odbio transfer iz Barcelone. Zato je u nemilosti trenera, više sjedi na klupi nego što igra...

Priča nije nova, ali sad je dobila novu dimenziju - Ivan Rakitić (31) definitivno odlazi iz Barcelone. Španjolski mediji donose kako će na kraju sezone naš reprezentativac nakon šest sezona napustiti Nou Camp te odlazi u - Madrid.

Interes Atletico Madrida postoji već neko vrijeme, a sada su 'rojiblancosi' i njihov trener Diego Simeone krenuli u ofenzivu. Navodno su prošlog tjedna odrađeni sastanci s Rakitićem, njegovim predstavnicima te ljudima iz Barcelone kako bi se transfer zgotovio i prije službenog početka ljetnog prijelaznog roka!

Situacija je otišla toliko daleko da je Ivan Rakitić sa suprugom Raquel krenuo u potragu za kućom u Madridu. Marca navodi kako su gledali nekretnine u Boadilli del Monte, jednom od elitnijih predgrađa glavnog grada Španjolske, a navodno su se već i odlučili za jednu od ponuđenih!

Čelnici Atletica još od listopada prošle godine pokušavaju nagovoriti Rakitića da dođe u Madrid, a sada su mu navodno ponudili i konkretni ugovor koji ga u potpunosti zadovoljava. Sad je ostalo da se dogovore Barcelona i Atletico, a madridska je momčad i tu u povoljnijoj situaciji.

Naime, Rakitićev ugovor s Barcelonom završava krajem lipnja 2021. godine i on sljedećeg ljeta može napustiti klub bez odštete. Tako je i Kataloncima u interesu da ga prodaju već ovog ljeta kako bi barem nešto zaradili njegovim odlaskom.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Bio bi to ujedno i tek drugi transfer nekog nogometaša Barcelone u Atletico u posljednjih deset godina. 'Rojiblancosi' su posljednjih godina odradili samo dva transfera s Barcom, u oba slučaja radilo se o prodaji - u siječnju 2016. godine turski reprezentativac Arda Turan je otišao na Nou Camp za 34 milijuna eura, a u ljeto 2019. godine Barca je za Antoinea Griezmanna 'istovarila' čak 120 milijuna eura!

Iz Barce je u redove Atletica došao tek napadač David Villa kojeg su 'rojiblancosi' u ljeto 2013. godine platili oko pet milijuna eura.

Diego Simeone u našem Ivanu Rakitiću vidi dugoročnije rješenje u veznome redu svoje momčadi, ali Atletico je navodno spreman platiti maksimalno 15 milijuna eura odštete Barceloni. To bi mogao biti kamen spoticanja u ovom transferu jer na Nou Campu računaju na barem 20 milijuna zarade... No, pustit će oni Raketu i za manje novca jer kakav je njegov status u momčadi najbolje govori njegova minutaža u El Clasicu. U igru je ušao 'već u' 80. minuti. Rezultat vam ne moramo posebno isticati, Barca je izgubila 2:0...

  • +20
SSC Napoli - FC Barcelona; Liga prvaka, 25.2.2020. Izvor: Profimedia / Autor: CARLO HERMANN / AFP / Profimedia