Ne želi šutjeti

Ivan Rakitić otvoreno progovorio o svojem statusu u Barci ove sezone; čelnim ljudima se ovo neće svidjeti

03.02.2020 u 09:21

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je nakon pobjede od 2:1 protiv Levantea uputio kritike na račun uprave svojeg kluba zbog načina na koji su se prema njemu ponašali ove sezone

Ivan Rakitić ove je sezone proživio neke jako neugodne scene u dresu Barcelone. Iako je u proteklim sezonama bio jedan od ključnih igrača, ove je pao u drugi plan. Dolaskom Frenkieja de Jonga Raketa je ispao iz prvih 11, a više prilike počeo je dobivati tek prema kraju polusezone.

Kada je priliku dobio, uspio ju je dobro iskoristiti i pokazati da pripada Barceloni i zaslužuje mjesto u prvih 11. Nakon pobjede od 2:1 protiv Levantea, Rakitić se osvrnuo na svoj status u klubu ove sezone.

'Bilo je tu dosta stvari koje mi se nisu svidjele. Neću šutjeti i to vrlo jasno kažem. Nisam zaslužio neke stvari koje su mi se događale i takvo ponašanje prema meni. Usprkos svemu mislim da nije fer ni kako je sve završilo s Ernestom Valverdeom i njegovim stručnim stožerom', otvoreno je kritizirao Rakitić kojem je Eric Abidal čak poručio i da ode iz kluba, a Raketa je priznao da je bio blizu takve odluke:

'Da, naravno da sam razmišljao o odlasku iz kluba. To dobro znaju i ljudi u ovom klubu koji donose odluke. Sada želim samo uživati. Što je bilo, bilo je. Moram okrenuti novu stranicu i ne razmišljati previše od tome. Kao što sam uvijek govorio, ako mogu igrati u Barceloni, onda sam sretan i ne idem nikuda', zaključio je Rakitić.