ZONA ISPADANJA

Ivan Rakitić očajan zbog Sevillinih rezultata; suigračima je poslao poruku zbog koje bi se svi trebali zamisliti

16.01.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić, čija se Sevilla nalazi u zoni ispadanja iz prve lige, poručio je da će se momčad teško izvući nastavi li igrati kao dosad.

Sevilla je u subotu izgubila s 1:2 na gostovanju u Gironi nastavivši agoniju u kojoj se nalazi od početka sezone,

'Hm…kako ubiti samoga sebe', rekao je Rakitić, 34-godišnji kapetan Seville, upitan da analizira tu utakmicu.

'Neobjašnjive su naše greške. Ne želim uperiti prstom u nikoga, ali došli smo do točke kada nam se ovakve stvari više ne smiju događati', dodao je za klupsku televiziju.

Sevilla je u Gironi, gradu u Kataloniji, povela u 13. minuti golom Nianzoua na Rakitićevu asistenciju, no domaćini su izjednačili u 46. pa u 88. minuti postigli pobjednički gol.

'Ne smijemo više raditi ovakve gluposti nego izvući Sevillu iz situacije u kojoj se nalazi. No nastavimo li ovako bit će teško. Moramo shvatiti da trenutačno nije vrijeme za priče niti smijanje, nego da konačno ustanemo i damo sve od sebe', napomenuo je Rakitić koji je odigrao svih 90 minuta.

U Španjolskoj je odigrano 17 od 38 kola. Sevilla će u subotu biti domačin Cadizu, u andaluškom derbiju momčadi iz zone ispadanja.

'Sada moramo krenuti naprijed zajedno, više nego ikada. Borimo se, trudimo se i na kraju nam se dogodi tako nešto, da primimo gol, pa to moramo promijeniti', izjavio je bivši hrvatski reprezentativac iza kojeg su ove sezone 22 nastupa uz tri asistencije.

'Sevilla bi trebala biti visoko gore, a ne ovdje gdje je sada. Svi ovdje moraju ušutjeti i raditi', zaključio je Rakitić.

Sevilla, šesterostruki osvajač Europske lige, u listopadu je smijenila trenera Julena Lopeteguija a na njegovo mjesto dovela Jorgea Sampaolija. U deset prvenstvenih utakmica pod njegovim vodstvom ostvarene su dvije pobjede te po četiri remija i poraza.

Standings provided by Sofascore