Hrvatska legenda

Ivan Ljubičić kakvog ne poznajemo; evo što misli o Rogeru Federeru i njegovom odlasku u mirovinu te što ga muči

16.09.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Dan nakon što je legendarni Roger Federer objavio kako uskoro odlazi u mirovinu svakako je bilo zanimljivo što na tu temu ima reći bivši tenisač Ivan Ljubičić, jedan od njegovih trenera

Dugo je trajao Roger Federer u svijetu tenisa i dugo je igrao na visokoj razini. Kako je i sam rekao u emotivnom pismu, odigrao je više od 1.500 mečeva tijekom 24 godine, a osvojio je sve što se može. Ukratko, 20 Grand Slam turnira od čega osam Wimbledona, šest Australian Opena, pet US Opena i jedan Roland Garros.

Karijeru će 41-godišnji Roger Federer službeno okončati na Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna.

Nekoliko riječi o Federeru rekao je i Ivan Ljubičić koje od 2015. godine bio dio trenerskom tima jednog od najvećih tenisača svih vremena. Ovakvog Ljubičića ne poznajemo jer rijetko je zadnjih godina davao izjave te govorio o Federeru. No, sada je rekao sve što mu je na duši.

'Roger je legenda, jedan od onih koji su promijenili tenis. Devetnaest puta bio je izabran za najomiljenijeg tenisača na ATP touru, što pokazuje što znači u tenisu. Šteta što nije mogao završiti karijeru drugačije', kazao je za Novi list Ljubičić.

'Dignuo je tenis na višu razinu i tražio je od nas da svi dignemo razinu vlastitog tenisa. Kada sam igrao protiv njega, uvijek je taktički odigrao drugačije. Bilo je nemoguće igrati protiv njega. Kasnije su došli Nadal i Đoković… Mi smo i ranije bili bliski, a kada smo krenuli zajedno raditi, dao sam mu nešto, a naučio puno. Pokazao mi je kako stvari funkcioniraju. Žao mi je što odlazi, jer naš je odnos bio puno više od poslovnog. Šteta što posljednjih godina nije bio na sto posto, čak i 2019. u Wimbledonu kada je imao dvije meč lopte u finalu Novaku Đokoviću. Trenirao je sa zadrškom, na 60-70 posto', dodao je Ljubičić.