što će odlučiti?

Ivan Leko čeka kaznu; poznato je kad će se sastati Disciplinska komisija HNS-a

19.07.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Trener Hajduka Ivan Leko sigurno će biti kažnjen nakon što je zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren isključen na utakmici SuperSport Superkupa protiv Dinama

Hajduk je izgubio od Dinama u SuperSport Superkupu 1:0, no taj poraz 'bile' manje boli od onog što bi ih tek moglo snaći. Naime, na toj je utakmici isključen trener Hajduka Ivan Leko zbog prigovora, psovanja glavnog suca Darija Bela i ulaženja u teren. I sigurno je da će za svoj 'zločin' biti kažnjen, a sad je poznato i kad se sastaje Disciplinska komisija HNS-a koja odlučuje o sankcijama.

Na Poljudu su odahnuli jer je sjednica Disciplinske komisije sazvana za ponedjeljak, 24. srpnja. To znači da će Ivan Leko s klupe voditi Hajduk ovog petka kad 'bili' u 1. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru gostuju kod Dinama (20 sati, MAX Sport, MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A članak 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a daje odgovor koliku kaznu može očekivati trener Hajduka nakon svega što je izvodio na utakmici SuperSport Superkupa u subotu protiv Dinama na Maksimiru.

'Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci', navodi se među ostalim u članku 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Podsjetimo, glavni sudac Dario Bel nakon susreta je u zapisniku naveo da je Leku isključio zbog psovki, a da su se psovke i napadi trenera Hajduka na njega nastavili i u tunelu nakon završetka poluvremena.

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Disciplinska komisija HNS-a je zatražila službena očitovanja od Leke, suca Darija Bela i klubova te očekuje da će ih dobiti do petka. Jedno od pitanja je hoće li se Leko pokajati, možda i ispričati, jer bi mu to moglo pomoći da kazna bude manja. Hajduku je to važno jer nakon Dinama ga čekaju još dva derbija u nizu, protiv Rijeke na Poljudu te s Osijekom u gostima.

Bez obzira na odluku Disciplinske komisije Leko će sigurno voditi momčad protiv Rijeke jer ima pravo na žalbu u roku od osam dana, pa će sigurno iskoristiti sve mogućnosti za odgodu kazne.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

A kako bi vi kaznili trenera Hajduka za nedolično ponašanje i verbalni napad na suca? Pitali smo vas to u našoj anketi.

Čak 30.4 posto glasovalo je za maksimalnu kaznu od 10 utakmica zabrane, za onu srednju od pet utakmica zabrane je 17.3 posto onih koji su glasovali, a 15.3 posto je za minimalnu kaznu od dvije utakmice. No, čak 11.2 posto zagovara onu najdrastičniju kaznu od čak pet mjeseci zabrane, dok vas 25.8 posto uopće ne bi kaznilo Ivana Leku.

Tko je bio u pravu? Sve ćemo doznati već u ponedjeljak, 24. srpnja.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport