ZAGREB INDOORS

Ivan Dodig izbacio prvog nositelja turnira!

03.02.2009 u 13:46

Bionic
Reading

Mladi 24-godišnji Ivan Dodig kreirao je senzaciju dana Zagreb Indoorsa pobijedivši u prvom kolu prvog nositelja zagrebačkog turnira Rusa Igora Andrejeva 6:1, 6:4

Samo 75 minuta igre u Domu sportova trebalo je Ivanu Dodigu da dođe do svog podviga karijere. Hrvatski tenisač, rodom iz BiH kao i Marin Čilić, pobjedom u prvom kolu zagrebačkog turnira ostvario je i prvu pobjedu pod hrvatskom zastavom, ali svoju prvu općenito.

Bez obzira na to što je preko puta karijere stajao 21. igrač svijeta i prvi nositelj turnira Igor Andrejev, Dodig, inače 425. igrač svijeta, na terenu je izgledao kao pravi iskusni rutiner koji je koristio svaku pogrešku svog protivnika. Prvi set Dodig je ekspresno dobio dopustivši ruskom tenisaču da osvoji tek jedan jedini gem. U drugom se i Andrejev probudio, no bilo je prekasno za preokret jer je Dodig i u tom setu oduzeo servis svom suparniku i na kraju je slavio za samo 75 minuta s konačnih 6:1, 6:4.

Za razliku od Dodiga, mladi 20-godišnji Nikola Mekić nije uspio preskočiti prvu prepreku na teniskom turniru u Zagrebu. Od njega je bio bolji 78. igrač svijeta Čeh Jan Hernych koji je nakon sat i 20 minuta igre slavio u dva seta 6:3, 7:5.