SRAMOTNI KOMENTAR

Italija u šoku; usporedba poraza Juventusa sa strašnom tragedijom izazvala bijes; što mu je to trebalo?

19.03.2019 u 16:15

Bionic
Reading

U Italiji između pojedinih regija vladaju ogromne ekonomske razlike, a kada se u to uključi nogomet onda mržnja između siromašnog Juga i bogatog Sjevera prelazi sve granice normalnog

Posljednjih sezona Napoli je glavni konkurent Juventusu za titulu prvaka, ali svi koji prate Serie A znaju da ta utrka uvijek završava u korist torinskog kluba koji ima puno veću financijsku moć.

U Napulju ne mogu smisliti 'staru damu' i vesele se svakom porazu Juventusa pa je tako bilo i prošlo kolo kada je prvak neočekivao izgubio kod Genoe 2:0.

Zaostatak između prvog Juventusa i drugog Napolija je i dalje ogroman – 15 bodova, no Napolitanci su se svejedno naslađivali posrtajem omraženog konkurenta. Nažalost, neki su u tome otišli predaleko, i to oni koji bi trebali smirivati tenzije.

U napuljskim novinama 'Il Roma' izašao je tekst autora Clemente Hengellera koji je prvi prvenstveni poraz Juventusa komentirao riječima: 'Juve je pao u Genoi poput mosta'.

  • +7
Serie A, Genoa - Juventus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako uopće prokomentirati tekst u kojem netko usporedi nogometni poraz sa tragedijom? Podsjećamo, vijadukt kod Genoe, Ponte Morandi, srušio se 14. kolovoza 2018., a poginule su 43 osobe. Genoa tuguje ža žrtvama, rane su svježe i takvi tekstovi su sramotni i nepotrebni te su opravdano izazvali veliki bijes u Italiji, a posebno u gradu koji je doživio tragediju.