VELIKI OKRŠAJ U MILANU

Italija se boji 'najjače reprezentacije u hrvatskoj povijesti'!

16.11.2014 u 11:27

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je veliki izazov koji dočekujemo s optimizmom. U prošlosti ima jako dobre rezultate protiv Italije, a novi okršaj na San Siru pokazat će imamo li doista trenunto bolje igrače od uglednih susjeda...

Italija je nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dobila novog izbornika u trofejnom Juventusovom treneru Conteu, a on je u četiri službene utakmice vodeći Italiju uknjižio četiri pobjede. Iako je Italija pod Conteom pobjeđivala, izvedbe njegove momčadi rijetke su oduševile. Protiv Azerbajdžana je Italija jedva u završnici susreta stigla do pobjedničkog gola, dok je na gostovanju kod Malte jedini gol na susretu spretno postigao Pelle.

Italija je na Malti gotovo sat vremena imala igrača više, a velik problem za Contea je i isključenje Bonuccija tijekom tog susreta budući da mu je obrana dosta oslabljena njegovom suspenzijom, ali i brojnim ozljedama. Conte se u najavi susreta s Hrvatskom osvrnuo na probleme s izostancima:

'Ovo nije sretno vrijeme za nas budući da imamo toliko ozljeda, posebno u obrani. Za nas je utakmica s Hrvatskom iznimno važna. Mislim da imaju najsnažniju reprezentaciju u svojoj povijesti, njihovi nogometaši igraju u najjačim europskim klubovima. Moramo biti fokusirani i oprezni, te istovremeno moramo prezentirati strast i odlučnost. Također, trebat će nam podrška navijača na San Siru.'

Iako Conte priželjkuje veliku pomoć s tribina, činjenica je da tijekom ogleda s Hrvatskom San Siro neće biti dupkom pun iako je podijeljen velik broj besplatnih ulaznica raznoraznim školama nogometa u Milanu i okolici. Situacija s izostancima svakim je danom sve gora za Contea. Zbog suspenzije Conte ne može računati na Bonuccija, a zbog ozljeda među kandidatima za nastup nema braniča Palette i Barzaglija, te ključnog veznjaka Pirla.

Dodatni problem za Contea je ozlijeda Pirlovog mladog zamjenika u veznom redu Verrattija, a tijekom posljednjih treninga ozlijedili su mu se i branič Ogbonna, te kontroverzni napadač Balotelli. Pretpostavlja se da će zbog silnih izostanaka u obrani poziciju stopera u 3-5-2 formaciji preuzeti veznjak De Rossi, dok bi priliku za igru od prve minute u veznoj liniji trebao dobiti Parolo.

U Hrvatskoj pak dvoboj s Italijom izaziva veliko zanimanje.

'Znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica. Talijani su uvijek vrlo dobri, uostalom nitko ih nije nadigrao u njihovu domu. No, mi smo spremni i u Milanu tražimo pozitivan rezultat', rekao je izbornik Kovač

Bilo je još mnogo izjava, no mahom su to nogometne floskule o dobroj atmosferi u vlastitoj svlačionici i respektiranju suparnika. Jedan od konkretnijih je bio veznjak Dinama Brozović

'Gledali smo Talijane, ali i neke isječke iz Juventusa. Imaju nekoliko uigranih shema, ali dobro smo ih proučili. Stoperi su im malo sporiji i to bismo mogli iskoristiti.'

Kovač bi na teren trebao poslati momčad u formaciji 4-2-3-1, s obzirom na profil igrača moglo bi to biti dosta ofenzivno. U vršku je Mandžukić, na krilima dvojac iz Wolfsburga Olić-Perišić. Rakitić će zaigrati bliže suparničkom golu, dok će u sredini za kreaciju biti zadužen Modrić, a za trku Brozović.

Na stoperskim pozicijama će krenuti Vida i Ćorluka, dok bi najizloženiji mogli biti bokovi. Talijani vole igrati uz aut liniju, a naši bekovi i nisu defanzivno baš najjači. Ipak, i Srna i Pranjić imaju dovoljno iskustva i velikih utakmica u nogama da bi trebali svoj posao odraditi u najmanju ruku korektno.

Klupa nudi dosta alternativa u vidu Kovačića, Kramarića, Vrsaljka,..., uostalom utakmica protiv Argentine je pokazala da Hrvatska ima širinu.

Nogometnu feštu bi moglo pokvariti vrijeme, odnosno jaka kiša koja pada posljednjih dana u Italiji. Prijeti čak da bi i utakmica mogla biti odgođena zbog natopljenog travnjaka. Nadajmo se kako do toga neće doći.