Mancini o Ligi nacija

Italija je šokirala Mađare te se priključila Hrvatskoj u borbi za trofej i 14 milijuna eura, ali njihov izbornik je utučen i ljut; sve je rekao!

27.09.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Talijanska nogometna reprezentacija pobjedom u Mađarskoj 2:0 sa stilom je izborila Final Four Lige nacija, ali ipak je ostao gorak okus u ustima o čemu je pričao izbornik Roberto Mancini

Vrhunskom utakmicom i pobjedom u Mađarskoj 2:0 Italija se priključila Hrvatskoj i Nizozemskoj na završnom turniru Lige nacija gdje će se boriti za prestiž, ali i zaradu od čak 14 milijuna eura koliko će dobiti pobjednik.

Četvrti sudionik izborila Final Four Lige nacija će biti poznat u utorak navečer, a to će biti Španjolska ili Portugal.

Kada su Talijani u pitanju treba reći kako su napravili pravi podvig jer je Mađarima bio dovoljan bod (remi) da izbore plasman na Final Four Lige nacija. Ali Roberto Mancini i igrači oduzeli su im taj san…

'Važno je da smo drugi put stigli do Final Foura. Nažalost, ostalo iza nas ostaje kako je bilo, ne možemo od toga pobjeći. Igrači su se dobro nosili s teškom skupinom. No, sada je pred svima nama još puno posla', kratko je rekao Mancini koji još nije prebolio šokantno ispadanje od Sjeverne Makedonije u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Obzirom da je Italija aktualni prvak Europe koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru svakako bolio svakog Talijana. Ipak je u Italiji nogomet više od igre i teško da će im i dovoljna utjeha biti ako osvoje Ligu nacija.

'Moramo samo preživjeti mjesec prosinac. Nakon toga će biti lakše', iskren je bio Mancini aludirajući na Svjetskom prvenstvu koje će kao i milijuni Talijana pratiti na malim ekranima.

Standings provided by SofaScore
  • +3
Liga nacija: Mađarska - Italija, 26.9.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LaPresse / ddp USA / Profimedia