oglasio se i sindikat

Istra upala u nevolju, a igrači su najveće žrtve: Ovo je nedopustivo!

06.10.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Udruga Nogometni sindikat oglasila se povodom neisplaćenih plaća nogometašima Istre, a trenutno stanje proglasila je nedopustivim...

Ono što se događalo u Cibaliji prošle godine sada se događa u nogometnom klubu Istra. Nalazi se momčad iz Pule na posljednjem mjestu ljestvice, a to i nije iznenađenje, jer igrači su neredovito plaćeni od strane američkih vlasnika koji bi uskoro mogli i prodati svog prvoligaša.

  • +14
Istra Dinamo 0:0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Situacija je takva da je glas odlučio dići i nogometni sindikat koji se brine za prava hrvatskih nogometaša.

'Igrači prvoligaša NK Istra 1961 već su mjesecima bez primanja. Smatramo nedopustivim da uprava kluba NK Istra 1961 dopušta da igrači koji redovito dolaze na treninge i igraju utakmice nisu dobili svoja mjesečna primanja od četiri do šest mjeseci. Igrači zaslužuju biti redovito plaćeni, a ne da se od njih zbog tuđe krivice stvaraju dužnici,' stoji u priopćenju udruge Nogometni sindikat.

Trener momčadi Darko Raić Sudar svjestan je nezavidne situacije u kojoj se klub nalazi, poručivši kako se ona reflektira i odražava u svlačionici.

'Želio bih da vlasnik bude iskren prema igračima i  stručnom stožeru i da jasno kaže koji su im planovi kako bi igrači znali na čemu su. Neizvjesnost je najgora, treba pošteno reći dečkima što će biti dalje, koja im je namjera i koji su planovi vlasnika, a onda je na njima da to prihvate ili da odu', poručio je Raić Sudar, dodavši kako se nitko ne smije igrati s nečijom sudbinom. 

'Godinama sam u klubu, prošao sam i Ruse, sada Amerikance, no stalno nam se ista povijest ponavlja. Nismo uspjeli stabilizirati klub, stalno nam se ponavljaju isti problemi, vrtimo se u krug i stalno smo na rubu provalije. Nadam se da će se situacija konačno stabilizirati, s Amerikancima ili bez njih,' zaključio je strateg kluba iz Pule.