SUPERSPORT HNL - 32. KOLO

Istra s tri gola do tri boda i ostala u utrci za Europu; Šibenik u 'crvenoj zoni'

29.04.2023 u 20:03

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Istra 1961 pobijedila je na svom stadionu Šibenik 3:0. Momčad iz Pule s ta je tri boda ostala u utrci za mjesto koje vodi u Europu, dok je Šibenik u sve težoj situaciji.

Šibenik je ostao posljednji na ljestvici i ima isti broj bodova kao i Gorica koja ima utakmicu manje. Istra 1961 se ovom pobjedom popela na peto mjesto ljestvice.

Sve tri prethodne utakmice ove sezone Istre 1961 i Šibenika su završavale bez golova. Ovaj put se to promijenilo, a strijelci su za pulski sastav bili Frano Mlinar u 44. iz jedanaesterca, Monsef Bakrar u 71. i Abdallahi Mahmoud u 85. minuti.

Domaćin je bio angažiraniji u prvom poluvremenu i lopta je najčešće boravila na gostujućoj polovici terena. No, unatoč tome Istra 1961 nije baš lakoćom stvarala prave prilike. U 17. minuti zatresla se šibenska mreža, pogodio je Bakrar, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U takvom ritmu gdje je domaćin dominirao, ali bez pravih prilika, očekivao se odlazak na odmor bez golova što se ipak nije dogodilo. U smiraju prvog poluvremena, nakon što je gostujući igrač Đorić u svom šesnaestercu rukom zakačio Bakrara po licu, dosuđen je jedanaesterac za Istru 1961. Frano Mlinar je bio miran i precizan te je pogodio za 1:0 pulske momčadi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik je mogao čak izjednačiti u prvom sljedećem napadu, ali je Hiroš pucao pored vratnice.

Od početka drugog poluvremena Šibenčani su krenuli s napadima te su tražili izjednačenje. Njima je svaki bod gotovo pa krucijalan u borbi s Goricom za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici. No, nakon što je Šibenik propustio nekoliko obećavajućih situacija pao je pogodak na drugoj strani. U 71. minuti Bakrar je pogodio za 2:0, a sve je okončano golom Mahmouda pet minuta prije kraja.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U nedjelju od 15 sati igraju Varaždin i Osijek, dok se potom na Poljudu, u najvećem hrvatskom derbiju, sastaju Hajduk i Dinamo. Taj ogled počinje u 18 sati. U ponedjeljak se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. U 16 sati počinje dvoboj Lokomotive i Gorice te potom, od 18.10 sati, u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Rijeka.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +20
Istra 1961 - Šibenik, 32. kolo SuperSport HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više doznajte OVDJE.