ht prva liga - 18. kolo

Istra s igračem manje do potpunog preokreta protiv Rudeša

04.12.2017 u 20:07

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 18. kola HT Prve lige, u derbiju začelja, Istra 1961 je na svom stadionu svladala Rudeš 2:1.

Odličnu utakmicu, punu sportske draži, vidjeli su gledatelji u Puli. Bila je to utakmica od velikog značenja za obje momčadi, koje se grčevito bore za prvoligaški status.

  • +5
Istra 1961 - Rudeš 2:1 (18. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Gosti iz Zagreba odlično su usšli u dvoboj, a već u osmoj minuti poveli su pogotkom Karla Lulića, koji je poentirao nakon dodavanja Fenga. Imali su gosti doo kraja prvog poluvremena još nekoliko prilika, poput Fenga u 24. minuti, Entrene u 25. i Turčina u 29. No, posebno će gosti žaliti za promašajem Kamenara, koji je bio na visini kaznenog udarca i mogao je Ćorića pitati kamo da gađa. Ali nije - i dodao je vrataru Istre.

Pred kraj prvog dijela zbog grubog starta Kitanovskog, koji je kažnje žutim kartonom, dok je iz igre morao kapetan Rudeša Leonard Mesarić.

A taj je start bio itekako važan jer Mesarić je nakon par minuta ipak napustio teren. Na startu drugog dijela Kamenar je imao još jedna 'zicer', no poslao je loptu preko gola. Koju minuti kasnije Kitanovski je zaradio i drugi žuti karton te je morao van terena. I činilo se da je tada utakmica gotova.

Možda psihološki nespremni, gosti su se opustili a uporni domaćini jurnuli i s igračem manje stigli prvo do izjednačenja. Strijelac za 1:1 bio je Dejan Maksimović u 65. minuti, a onda je u 72. Reagy Ofosu, uz malo sreće, svladao Čondrića za potpuni preokret i pobjedu Istre 2:1.