INVAZIJA I SLAVLJE ARMADE

Istra propustila Europu, Rijeka u finalu kupa

27.03.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Istra 1961 je na svom stadionu imala priliku po prvi puta u klupskoj povijesti izboriti plasman u europsko natjecanje, no u finale Kupa na megdan Dinamu otišla je Rijeka koja je slavila i u uzvratu, nakon 2:1 u Rijeci i 1:0 u gostima

Na stadionu se okupilo oko 8 tisuća gledatelja, od čega čak dvije tisuće gostujućih navijača. Domaći Demoni nisu došli na prvo poluvrijeme (ostavili su transparent Sloboda navijačkim emocijama) zbog problema s redarima na ulazu, a i u nastavku nisu imali pretjeranog razloga za slavlje.

Naime, Rijeka je u prvom poluvremenu 'opasno živjela', no Blagojevićeva dva dobra udarca nisu pronašla put do mreže i u nastavku su Kekovi Riječani pohvatali konce igre i u 68. minuti potvrdili finale. Strijelac odlučujućeg gola bio je Ivan Krstanović koji je dobro primio ubačaj i precizno naciljao mrežu za veliko slavlje brojne navijačke vojske sa Kvarnera.

Rijeka će tako igrati finale protiv Dinama, dok Istri ostaje (vrlo mala) mogućnost za izboriti izlazak u Europu preko prvenstvenih rezultata.