OKO SOKOLOVO DALO SUD

Istra oštećena na Poljudu, ne zbog penala nego nečega što se dogodilo par sekundi ranije

10.12.2018 u 21:04

Bionic
Reading

U emisiji Stadion na HRT-u gostovali su Igor Cvitanović i sudački ekspert Marijo Strahonja koji su analizirali utakmice i suđenje

Prvo je na red došao dvoboj Rijeke i Lokomotive (3:0).

'Bišćan radi vrlo dobar posao, naslijedio je dobru momčad i sve posložio. Kek je imao nekih čudnih situacija i problema s rezultatom, ali Bišćanu zasad odlično ide', rekao je Cvitanović, dok je Strahonja prokomentirao suđenje Pajača:

'Bio je vrlo dobar i neprimjetan, to je najvažnije. Imao je jednu lošiju utakmicu u sezoni, ali opet pokazuje kvalitetu.'

Slijedeća je na red za analizu došla utakmica igrana u Zaprešiću u kojoj je Dinamo s 2:0 pobijedio Inter.

'Dinamo je bio bolji i kontrolirao utakmicu bez obzira što u prvom poluvremenu nije bilo velikih šansi, a Inter se dobro branio. Petković je opet pokazao kvalitetu škaricama, ali ima peh što ima Gavranovića i Budimira s kojima dijeli minutažu. Za bolju ocjenu nedostaje kontinuitet. Prvo se treba izboriti za početnih 11 da bismo mogli govoriti o pozivu u reprezentaciju', kazao je Cvitanović.

  • +4
Hrvatski telekom Prva liga, 17. kolo, Inter Zaprešić - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Damir Batinić dobro je odsudio i nije imao pogrešaka. Drugi žuti Čeliković je toliko očit da je svima bilo jasno da je riječ o isključenju. Zazivao se i crveni karton Leškoviću, ali on je svjesno išao na loptu ispred nogu. Start je bio jačeg intenziteta, ali dovoljan je samo žuti karton kao što je i procijenio Batinić', rekao je Strahonja, a prenosi goal.hr.

Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo

Hajduk je na Poljudu s 3:1 pobijedio Istru, a Igor Cvitanović osvrnuo se na rad bivšeg suradnika Oreščanina i istaknuo potrebu za pravom špicom u postavi bijelih.

'Hajduk je napadao, ali nije bio toliko moćan, opasan. Oreščanina poznajem jer smo zajedno radili u Dinamu i čini se da je filozofija bez pravog napadača njegov kod, ali će možda prepoznati da je opcija s Ivanovskim bolja', komentirao je Cvitanović Hajdukovu igru.

Hajduk – Istra 1961 3:1, 17. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Utakmicu je sudio zagrebački sudac Mlakar koji je, prema riječima Strahonje, pogriješio prilikom dosuđivanja penala za Hajduk!

'U prvoj situaciji kod gola nema zaleđa i Istra je regularno zabila. No, pomoćnik je bio sasvim krivo postavljen i pogodio je. Kada je o penalu Hajduka riječ, prvo je njihov igrač napravio faul u napadu! Penal je dobro dosuđen, ali prethodio mu je prekršaj u napadu.'

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL