OKRŠAJ U PULI

Istra ima razloga zagorčati život Splićanima!

22.11.2015 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon što su dva kluba zaratila zbog prelaska Franjića na Park Mladeži, u 17. kolu MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) Istra i Split imat će priliku za obračun na nogometnom terenu...

Dobro je Istri i njenom treneru Rubčiću došla ova reprezentativna stanka. Zaredala je Istra s nekoliko slabijih rezultata i pala u donji dio ljestvice. Očekivanja na Aldo Drosini su puno veća, uostalom zato su se i razišli si prethodnim trenerom Pamićem. Protiv Splita su bodovi imperativ, a dodatan motiv će sigurno predstavljati stalne trzavice između ova dva kluba. Naime, Split je posljednjih sezona 'pokupio' dosta igrača Istre, ali za sve navodno još nije platio kompletne odštete.

'Ovo nam je jako važna utakmica i zato neću javno definirati taktičke i formacijske ideje. Dužni smo našim navijačima i zato se moramo silno koncentrirati na nedjeljnu utakmicu. Dolazi nam vrlo snažan suparnik, čija je posebna vrijednost izražena agresivnost. Moramo odgovoriti istom mjestom i stajati im jako blizu,' rekao je domaći trener.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

On ove nedjelje neće moći računati na veznjaka Zolotića i lijevog beka Pamića. Da su na raspolaganu, vjerojatno bi obojica bila u početnom sastavu.

'Ozljeda Pamića me prisilila da Heistera vratim na lijevi bok, a ispred njega će Tomić. Na golu će krenuti Ivušić koji je opravdao povjerenje protiv Dinama. Brkić ima alergiju,' ipak je ponešto otkrio Rubčić

Domaćini bi trebali zaigrati u formaciji 4-4-2, iako prema navedenom početnom sastavu tu možda bude promjena i na koncu bude 4-2-3-1. Kasalica bi mogao na krilo, a Zlomislić i Vuković su prije svega defanzivni vezni koji bi trebali činiti blok ispred stoperskog dvojca.

Velika serija Splita je zaustavljena u posljednjem kolu na Rujevici. Nisu Sablićevi momci uspjeli prirediti još jedno veliko iznenađenje i sasvim se uključiti u borbu za vrh. Teško je kazati da su razočarali, objektivno niti nemaju kadar za sam vrh.

'Prije stanke smo imali pet utakmica, nakon stanke imamo još pet u kojima su ciljevi i zahtjevi isti. Biti što bliže vodećima, dati svoj maksimum i uzeti puni plijen u svakoj utakmici. Pula je specifično gostovanje, doživjeli su Istrani puno promjene, odlazak trenera koji je dugo bio tamo i postavio neke standarde,' najavio je dvoboj Sablić, a zatim otkrio kako će njegova momčad izgledati u Puli:

'Želimo igrati brz, direktan nogomet, dominirati nad protivnikom. Istra je vjerojatno drugačija nego kod Pamića, vidim da se mijenja način igranja, vidim da pokušavaju u završnicu doći s što više igrača. Međutim, otvaraju nešto više prostora straga, to nam nudi šansu. Čini mi se da se vole više nadigravati nego ranije, a to je za nas dobro.'

U Rijeci su nedostajali Bagarić, Blagojević i Rrahmani, sva tri se vraćaju u momčad, a to Sabliću olakšava odabir.

Problem ostaje opet na desnom boku gdje je najavljen lijevak Woon. Doduše, nije to takav hendikep u ofenzivi s obzirom da ispred njega igra Oremuš koji praktički igra samo uz liniju.

Nema Špehara i Franjića što sužava malo rotaciju u napadu, no ti izostanci nisu nenadoknadiv hendikep.