PREOBLIKOVANJE

Istra 1961 postala privatni klub

03.06.2011 u 09:47

Bionic
Reading

Pulski nogometni prvoligaš Istra 1961 je sjednicom Skupštine u četvrtak navečer ušao u povijest hrvatskog nogometa kao drugi privatizirani nogometni klub nakon Hajduka

Naime, jednoglasnom odlukom prisutnih skupštinara pulski je klub preoblikovan iz sportske udruge u sportsko dioničko društvo čiji će, nakratko, stopostotni vlasnik biti Grad Pula.

Kako se pričalo, u drugom će krugu vjerovnici potraživanja upisati kroz dionice u vlasništvo, a budući da je najveći vjerovnik ruski poduzetnik Mihail Ščeglov, očekuje se da bi upravo on trebao na koncu postati stvarni vlasnik kluba, po čemu bi Istra 1961 bila prvi privatni nogometni klub u državi budući da je Hajduk i dalje u većinskom vlasništvu Grada Splita.

Grad Pula će stopostotni vlasnik kluba postati istoga trenutka kad uplati zakonski minimum od milijun kuna, što je dio od ukupno 2,86 milijuna kuna temeljnog kapitala kluba, za što su već predviđena sredstva iz gradskog proračuna za ovu godinu.

'Čestitam svima na uspješno provedenom preoblikovanju Istre 1961. I ovime smo u Puli dokazali da je ovoj gradskoj vlasti stalo do sporta jer smo prvo dovršili izgradnju stadiona 'Aldo Drosina' na kojem uz profesionalce trenira i više od 300 djece, a sad smo i uspješno preoblikovali klub', poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.