DINAMO NA KLACKALICI

Ispod ove svote Petkovića se ne isplati prodavati, a osim Bjelice žele ga i Nijemci

30.06.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Turska, Njemačka ili Dinamo?

Prije nekoliko dana turski TRT Spor je objavio kako je Bruno Petković novi igrač Trabzonspora te naveo da je turski prvoligaš kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica dobio vrsnog napadača za tri milijuna odštete Dinamu.

Iz Maksimira tvrde da razgovora nije bilo, što ne znači da ih neće biti. Naime, u Brdo kod Kranja, gdje se za Zagrepčani pripremaju za novu sezonu, dolazi i Trabzonspor. Dakle, prilika je da se stvari definiraju i da Petković odmah s Bjelicom nastavi put Turske.

No Dinamu se, tvrde upućeni, ne isplati prodavati Petkovića za svotu manju od pet milijuna eura. Naime, Bruno je ušao u zadnju sezonu ugovora, a dio zarade od prodaje (12,5 posto) ide i Bologni. Ispada da konkurentni Dinamo ima priliku više zaraditi kroz Europu ako zadrži Petkovića nego ga proda za manje od pet milijuna eura.

Istovremeno stiže vijest da je za Petkovićeve usluge zainteresiran i jedan Bundesligaš. Opcija novog ugovora između Petkovića i Dinama u ovom trenutku nije realna jer igrač traži 1,2 milijuna po sezoni, a klubu je to previše.

Klackalica će na Brdu kod Kranja prevagnuti na jednu stranu. Možda apel Igora Bišćana za pojačanjima bude presudan pa Petković na kraju ostane među Modrima, a možda ipak Dinamo popusti i spusti cijenu odštete. Bišćan odgovor želi znati čim prije.