SKROMNI SAVEZ

Islandski nogometaši ne putuju čarterom: Kakav mentalitet!

13.11.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana, islandski izbornik Lars Lagerback u intervjuu za britanski Guardian, osim predstojećih utakmica s Hrvatskom u dodatnim kvalifikacijama, dotaknuo se i nekih drugih tema

Tako je 65-godišnji Lagerback tijekom opširnog intervjua ispričao i jednu anegdotu koja zorno pokazuje kako Nogometni savez Islanda muku muči s financijama. Naime, poznato je kako za islandsku reprezentaciju često nema dovoljno novca u blagajni za skupe čarter letove, kako bi igrači imali luksuz na koji su navikli u klubovima. No baš zbog toga, Lagerback je pohvalio mentalitet svojih igrača:

'Naš nogometni savez nema puno novca pa nam ne mogu priuštiti neke luksuze na koje su pojedini igrači navikli. Tako smo, primjerice jednom prilikom, kada smo igrali na Cipru, morali u Londonu čekati šest sati avion na koji smo presjedali. Ali igrači su cijelo vrijeme bili iznimno pozitivni i zadržali vrlo vedar duh. Nisam vidio nikakvog znaka žaljenja ili prigovaranja kod svojih igrača, oni su jednostavno takvog mentaliteta, kao i većina ljudi na Islandu.'

Kako bi naše zvijezde reagirale da im Savez – kojem svih ovih godina financijski jako dobro ide - ne osigura čarter let, bilo bi zaista zanimljivo vidjeti. Usto, treba reći kako našim nogometašima tijekom priprema i na putovanjima ničega ne nedostaje, a svaki naš nogometaš dobije premiju od pet tisuća eura ako se Hrvatska plasira na SP u Brazil. Jednom riječju – luksuz! Kako bi tek Islanđani igrali da imaju takav tretman.

Kako će reprezentacija Islanda stići u Zagreb na uzvratnu utakmicu koja je na rasporedu u utorak, 19. studenoga, još nije poznato.