MAXtv PREPORUKA

Iskupljenje 'vukova' i rimski super derbi

05.11.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Cibona protiv Nymburka, Lazio kontra Rome i madridski derbi Reala i Atletica samo je mali dio sportskih uzbuđenja koja nas očekuju u narednim danima

Arena Sport 1 u narednih nekoliko dana najavljuje spektakularne prijenose zbog kojih će ljubitelji sporta definitivno biti prikovani uz svoje TV ekrane. Košarkaši, nogometaši i rukometaši preuzet će primat ispred hokejaša, tenisača i igrača američkog nogometa, a što će konkretno pretplatnici MAXtv-a do ponedjeljka moći gledati, provjerite u posebno za tu prigodu pripremljenom TV programu.

Košarka, 6. studenoga u 16.55 sati
Cibona - Nymburk

Nakon problematičnog poraza od Siene u Euroligi, Cibona se pod hitno mora 'prešaltati' na regionalno natjecanje. Češki Nymburk opasan je suparnik koji je izvrsno krenuo u natjecanje s tri uzastopne pobjede, a onda malo stao i nanizao dva poraza za redom. Zato će gostima u domu Dražena Petrovića biti jako važno ostvariti pobjedu protiv grogirane i očito svađama u svlačionici poljuljane Cibone. Ipak, trener 'vukova' Zdravko Radulović i dalje je pun vjere u svoje mlade košarkaše i najavljuje novu regionalnu pobjedu.

Nogomet, 6. studenoga u 20.50 sati
Inter - Brescia

Jedna od utakmica u kojoj se sve drugo osim uvjerljive pobjede domaćina tretira kao ogromno iznenađenje. Brescia s nekompletnom obranom ne može ni na jednoj poziciji parirati aktualnom europskom i talijanskom prvaku. Dovoljno o tome govori i razlika u vrijednosti kadra, jer je Interov procijenjen na deset puta više. Osim toga, gosti nikada nisu dobro prolazili na San Siru jer su tu od 21 nastupa tek jednom slavili, a četiri puta remizirali. Sve ostalo su bili porazi. Brescia se nada podcjenjivačkom pristupu i umoru svojeg domaćina nakon okršaja u Ligi prvaka, ali Benitez ima previše zvijezda na raspolaganju da bi dopustio da njegova družina kiksa protiv sastava koji zabija manje od gola po susretu.

Nogomet, 7. studenoga u 14.55 sati
Lazio - Roma

Nedjelja u Rimu bit će za ljubitelje nogometa pravi praznik. Nažalost, u ne tako davnim vremenima, umjesto nogometa ovaj su gradski derbi krasili veliki neredi navijača, no nadamo se da će se te strasti ovog puta staviti u drugi plan jer obje momčadi igraju u zavidnoj formi i svojim navijačima mogu pružiti više zadovoljstva nego oni sami u eventualnom okršaju. Lazio je vodeća momčad lige, a Rejina je momčad s pet pobjeda u pet posljednjih utakmica. Roma je nešto slabije plasirana, na devetom mjestu, ali također je u pozitivnoj seriji. Doduše, prije dva tjedna potkrao joj se domaći poraz od Basela, ali Totti i društvo uzvratili su Švicarcima na njihovom terenu. Ovog puta Tottija neće biti na terenu zbog suspenzije, pa će 'gosti' biti prilično oslabljeni. Ni Laziju neće biti važnog 'igrača', sokola, maskote kluba, koji je otkad je stigao u Rim donosio Laziju pobjede. Naime, lokalne vlasti procijenile su da bi mu eksplozije petardi mogle naštetiti, pa će ga poštedjeti stresa.

Nogomet, 7. studenoga u 20.55 sati
Real Madrid - Atletico Madrid

Gradski derbi dvaju nogometnih velikana nesumnjivo će biti utakmica dana u Primeri. 'Kraljevi' dočekuju na svom travnjaku Atletico nakon čudne utakmice u Milanu (2:2 u Ligi prvaka), dok Atletico putuje na Bernabeu osnažen gostujućom pobjedom nad Rosenborgom (2:1) u Europskoj ligi. Ipak, čini se da će i ovog puta konačni rezultat više ovisiti o raspoloženju igrača Josea Mourinha, a manje o Diegu Forlanu, Tiagu i društvu s Vicente Calderona. Jednostavno, Real plijeni igrom i melje suparnika malo po malo. Cristiano Ronaldo i ostatak društva nemaju pravo na pogrešku ako žele ostati u trci s Barcelonom, pa makar s druge strane bio i jaki gradski suparnik Atletico.

Nogomet, 8. studenoga u 21.25 sati
Sevilla - Valencia

Prošlotjedna 'petarda' kod Barcelone još uvijek odzvanja u ušima Sevillinih igrača i sasvim sigurno na svom će je stadionu Sanchez Pizjuan, protiv Valencije, htjeti utišati. Istina, ni Valencia nije bila puno uspješnija, jer na svom je stadionu uspjela protiv Zaragoze izvući tek bod. Luis Fabiano i Kanoute dovoljno su jamstvo da Sevilla može zabiti gol, no 16 primljenih pogodaka, uz Malagu (21) i Levante (16), svrstavaju Sevillinu obranu u najšuplje. Zanimljivo, Valencia je zabila također 14 golova, ali većinu su postigli vezni igrači. Prema tome, ostaje pitanje hoće li više griješiti domaća obrana ili će raspoloženiji biti napadači.