LOV NA POVIJEST

Iskreni Wawrinka 'ohladio' Đokovića

08.02.2016 u 12:23

Bionic
Reading

Stanislas Wawrinka je lani zaustavio Novaka Đokovića u hvatanju prvog kalendarskog Grand slama nakon davnog ostvarenja Roda Lavera

Posljednji put jedan je tenisač osvojio sva četiri velika turnira davne 1962. Rod Laver i danas ponosno stoji kao posljednji koji je uhvatio to mitsko dostignuće, a nitko mu nije došao bliže od Novaka Đokovića lani kada je pobijedio na 27 mečeva u Melbourneu, Parizu, Londonu i New Yorku. Izgubio je finale Roland Garrosa od Stana Wawrinke koji o novom pokušaju Đokovića kaže:

'Da se razumijemo, ovo šo Novak pokazuje u posljednje vrijeme je impresivno... Ali, ipak ne. Danas mislim da je izglednije da ponovno negdje posrne nego da osvoji sva čertiri Grand slama. Ostaje pričekati i vidjeti,' smatra četvrti igrač svijeta Wawrinka koji je pojasnio zašto mu je odgovaralo odrastati u sjeni još uvijek najvećeg tenisača svih vremena.


'Napredovati u sjeni Rogera Federera bila je privilegija. I dalje je Maestro, a jedan od razloga mog velikog igračkog skoka su njegovi savjeti i činjenica da ga imam za partnera i prijatelja,' iskren je igrač koji u impresivnom životopisu ima dva Grand slam naslova, te Davis cup i olimpijsko zlato u koaliciji s - maestrom.