SVI JOŠ PRIČAJU O TOME

Iskrena bol velikana po kojoj ćemo pamtiti SP u Brazilu!

15.06.2014 u 12:23

Bionic
Reading

Izraz lica španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea nakon pogotka Robbena u teškom porazu 5:1 protiv Nizozemske jedan je od prizora po kojem će biti upamćeno Svjetsko prvenstvo u Brazilu...

Španjolska je u šoku. Katastrofalan poraz na otvaranju Svjetskog prvenstva zabrinuo je naciju koja na posljednja tri velika natjecanja zna samo za titulu prvaka. Lokalni mediji opisivali su susret riječima 'poniženje', 'skandalozna golijada', 'katastrofa Furije'.

Što je najgore, čak ni dvije pobjede u sljedeće dvije utakmice ne jamče prolazak dalje reprezentaciji. Ako Čile dobije Nizozemsku u posljednjem kolu, loša gol razlika Furije mogla bi biti kobna, a svjetski prvak mogao bi se oprostiti već u skupini.

Dva dana nakon brutalnog poraza jedan prizor s utakmice još uvijek je tema razgovora među ljubiteljima nogometa. Rijetkost je vidjeti tako iskrenu emociju na licu jednog nogometnog trenera ili izbornika, poput grimase Vicentea del Bosquea nakon pogotka Robbena u drugom poluvremenu. Jasan očaj vidio se na njegovom licu, kao da je predosjećao da to neće biti zadnji u Casillasovoj mreži. Na kraju utakmice čovjek koji je osvojio sve što se može osvojiti s Real Madridom i Španjolskom izgledao je kao jako tužan čovjek.


'Ovo je ipak samo sport, takve stvari se događaju,' pronašao je snage reći nakon susreta, a sljedećih dana nije izbjegao brojne kritike, jer ekipa je izgledala izgubljena na terenu, posebno u drugom dijelu.

No, predsjednik Saveza Angel Maria Villar dao mu je potporu. Ako bude htio Del Bosque će ostati izbornik i nakon prvenstva. Uostalom, ima li puno boljih od njega?

Ostao ili otišao, jedno je sigurno: prizor njegove iskrene boli vjerojatno će zauvijek ostati zapamćen u povijesti nogometa...