SAMO JEDNU ŽELJU IMA

Iskoristili su slobodni dan na Giru kako bi objavili odlazak legende

22.05.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Britanski biciklist Mark Cavendish, jedan od najboljih sprintera svih vremena, najavio je u ponedjeljak na press konferenciji drugog dana odmora na Giro d'Italia da će završiti karijeru na kraju sezone.

Vozač s otoka Man, koji je u nedjelju proslavio 38. rođendan, zadao si je krajnji cilj osvojiti 35. etapnu pobjedu na Tour de Franceu u srpnju i tako srušiti rekord koji trenutačno dijeli s Belgijcem Eddyjem Merckxom.

'Apsolutno sam volio utrkivati ​​svaki kilometar ove utrke do sada, tako da osjećam da je savršeno vrijeme da kažem da je ovo moj posljednji Giro d'Italia i da će 2023. biti moja posljednja sezona kao profesionalnog biciklista', rekao je Cavendish na konferenciji za novinare koju je organizirala njegova momčad Astana-Qazagstan.

Cavendish također ima jedan od najboljih rekorda u svom sportu: osvojio je ukupno 161 pobjedu u karijeri, 34 na Tour de Franceu, 16 na Giru i tri na Vuelti.

Također je osvojio pojedinačnu srebrnu medalju na stazi na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i osvojio tri naslova svjetskog prvaka u karijeri na stazi u disciplini Madison.