ZADNJA UTAKMICA

Ipak je zaigrao u finalu Kupa, ali navijači mu ono nikada neće zaboraviti

31.05.2017 u 20:51

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljeno u finalu Kupa od prve minute je za Dinamo zaigrao i Paulo Machado kojem je to bila posljednja utakmica za maksimirski klub

Portugalac je početkom lipnja 2014. stigao u Dinamo kao veliko pojačanje u veznom redu, ali to nikada nije opravdao. Njegove igre nisu bile na razini navijačkih očekivanja kao ni plaća koju je primao svaki mjesec.

Nezadovoljstvo maksimirskih trbina s Machadom 'eksplodiralo' je 28. srpnja 2015. protiv Moldea u kvalifikacijama Lige prvaka, a ni portugalski veznjak nije ostao dužan. Navijači su mu zviždali, a on im je kod izlaska pokazao srednjak.

  • +23
Finale Kupa 2017.; Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Brzo je suspendiran, kažnjen sa 100 tisuće eura, ali je poslije svega i pomilovan iako je bilo jasno kako tu više nema ljubavi.

Od tada su za Portugalca bile namijenjene sporedne uloge, no on nije odlazio iz Dinama. Primanja su i dalje redovito stizala pa nije bilo ni razloga za bijeg iz svlačionice. Ove godine je postalo jasno kako Machado pakira kofere, a nitko nije mogao ni zamisliti da će Portugalac dobiti priliku oprostiti se od Dinamovg dresa u finalu Kupa, ali to se dogodilo.

Sadašnji trener Ivajlo Petev zbog brojnih ozljeda i drugih afera (Ćorić) izvukao je Portugalca i tako mu dao priliku da iz Dinama ipak ne ode na 'mala vrata' iako će se uz njega zauvijek vezati ružna epizoda – srednji prst!

Machado i srednji prst navijačima