A SAD SHOW!

Inter vs. Milan: Superderbi Serije A

14.11.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Aktualni europski prvak ugostit će Milan i sve karte baciti na pobjedu. Momčad Rafe Beniteza već neko vrijeme trpi kritike zbog igre i rezultata, a nema većeg zla od eventualnog poraza od najvećeg, k tome i gradskog suparnika

Milano će u nedjelju gorjeti, nadamo se ne doslovno, no prethodni susreti Intera i Milana završavali su na svakojake načine. Bilo je prekida zbog bakljada, tučnjava po gradu, napada na karabinjere, na travnjaku su koškanja redovita pojava, a nerijetko je policija imala više posla na dan derbija nego cijeli mjesec s hvatanjem kojekakvih manjih i većih mafijaša.

U kakvim raspoloženjima oba kluba dočekuju derbi? Milan je autsajder bez obzira na izuzetno jaku momčad koju predvode Ronaldinho i Pirlo. Godine koje polako pritišću većinu Milanovih zvijezda još uvijek nisu tako izražene tijekom utakmica, no nesumnjivo je da dobar dio tih nogometaša ne može u potpunosti izdržati jak ritam s klincima na suprotnoj strani. Gattuso je samo jedan od primjera - kad je napustio travnjak tijekom susreta s madridskim Realom u Ligi prvaka, doimao se posve iscrpljen, polumrtav. A riječ je o borcu koji ne staje, koji se ne žali na ozljede i koji žestoki ritam utakmice pretvara u još žešći. Uz problem sa snagom, Milanova je momčad oslabljena neigranjem svog spasitelja Inzaghija.

S druge strane, Inter trpi kritike za igru i rezultat. Svi su nekako navikli na Mourinhov bespoštedni stil, koji Rafa Benitez nikako da prekopira. Igra španjolskog trenera koji je početkom sezone u Italiju stigao iz Liverpoola daleko je od želja navijača i uprave kluba. Rezultatski nije loš, no opet ga se uspoređuje s velikim Portugalcem. Upravo taj pritisak mogao bi biti najveći uteg igračima Intera. Hoće li biti i dovoljan da Milan osvoji barem bod, e - to ćemo tek vidjeti.