PROVJERA

Inspekcija UEFA-e u Hrvatskoj!

17.11.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Delegacija Uefe ovoga je tjedna boravila u Zagrebu i Varaždinu gdje je obišla stadione koji bi potencijalno mogli ugostiti Europsko prvenstvo U-17 reprezentacija koje se iduće godine u svibnju održava u Hrvatskoj

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez uputio je Uefi prijedlog da uz Rijeku drugi domaćin prvenstva bude Zagreb umjesto predviđene Pule, gdje grad nije bio spreman preuzeti potrebne obveze.

U tu svrhu, od ponedjeljka do srijede u Zagrebu su boravili Christophe Von Wattenwyl, Sandra Celant i Aristos Potamitis iz Uefe, i pritom obišli stadione, trening terene i hotelske kapacitete u Zagrebu i okolici kako bi utvrdili aktualno stanje i dali ocjenu o mogućnosti prebacivanja centra Pula u Zagreb.

Prijavljeno je šest mogućih stadiona: Lučko, HNK Gorica, Hrvatski dragovoljac, Sesvete i Varaždin, koji bi potencijalno mogao biti domaćin finalne utakmice.

'Nakon tri vrlo dinamična i cjelodnevnim programom ispunjena dana, može se primijetiti da se na svim potencijalnim lokalitetima osjetila vrlo pozitivna energija i spremnost ka maksimalnom angažmanu u organizaciji Eura U-17. To još više podiže radnu atmosferu svih kadrova unutar naše kuće, gdje vlada jedna odlično ozračje upotpunjeno odličnim rezultatima reprezentacija ovih dana. Nalazimo se u optimalnoj vremenskoj i organizacijskoj fazi te se s puno optimizma svakim nadolazećim tjednom približavamo ispunjenju svih uvjeta kako bi Euro bio na najvišoj mogućoj razini', izjavio je tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak, ujedno i direktor turnira za službenu web stranicu Saveza

U srijedu je održan završni organizacijski sastanak u sklopu kojeg su analizirani svi aspekti organizacije zagrebačkog dijela domaćinstva Europskog prvenstva U-17 reprezentacija.

'S ogromnim organizacijskim ulaganjima u Euro U-17, također nam je iznimno bitno da nam i reprezentacija bude na najvećem mogućem natjecateljskom nivou u svibnju te se u njezin razvoj također ulažu ogromna sredstva. Ovom prilikom bih volio naglasiti odličnu suradnju i zajedničko planiranje između HNS-a te klubova, na čelu s Dinamom i Hajdukom, koji daju najviše reprezentativaca, ali i ostalih, koje pokazuje zajednički interes i želju da se na Euru U-17 u Hrvatskoj svi prezentiramo u najboljem mogućem svjetlu', dodao je na kraju Jozak.