HAKLER BIO, HAKLER OSTAO

Iniesta: 'Kao klinac sam na betonu igrao isto kao i danas'

18.04.2013 u 15:27

Bionic
Reading

Andres Iniesta kaže da ga je hakl na betonskom igralištu najviše oblikovao kao nogometaša, iako tada još nije sanjao da će postati igrač kakav je danas

'Odrastao sam haklajući na betonskom igralištu, kao i toliki moji prijatelji', rekao je Andres Iniesta u intervjuu za stranicu nikeinc.com. Barcelonina zvijezda nedavno je snimila promotivni video 'My Ground' u kojem se prisjeća svojih korijena – kad je kao dječak u Fuentealbilli, na jugu Španjolske, provodio sate i sate igrajući na betonu mali nogomet, odnosno futsal.

Iniesta kaže da su ga ti dani ponajviše oblikovali kao budućeg nogometaša, iako tada još nije ni sanjao da će postati ono što je danas. 'Kad sam počinjao, nisam ni razmišljao o tome da ću postati nogometaš. Ali ono što sam naučio na tom igralištu ponio sam sa sobom kroz sve ove godine. Danas igram isto kao i kad sam imao 8 ili 10 godina – naravno, popravio sam se kroz natjecanje, podršku i treniniranje s najboljim profesionalcima, ali osnove su ostale iste.

Sve što je naučio na malim terenima počeo je primjenjivati već od prvih dana u La Masiji


Iniesta je dao paralelni intervju s Jordijem Torrasom, jednim od najboljih igrača futsala na svijetu, pa su ga upitali i za mišljenje o toj verziji nogometa. 'Volim futsal, osobno u njemu puno uživam. Najviše mi se sviđa vještina s loptom, intenzitet pokreta, blokiranje, dodavanje. Skidam kapu igračima futsala jer ono što oni rade je vrlo teško', rekao je Iniesta.