UMIJEŠAN GIANNI INFANTINO

Incident poslije utakmice Hrvatske i Maroka o kojem priča cijeli svijet; Fifa je pokušala sve zataškati, kao da se nije dogodilo, ali..

Bionic
Reading

FIFA pokušava umanjiti incident i zataškati snimke sukoba marokanskog reprezentativca Achrafa Hakimija s predsjednikom Fife Giannijem Infantinom

Marokanci su bili frustrirani suđenjem katarskog suca Abdulrahmana Al-Jassima na utakmici protiv Hrvatske iako su upravo 'Vatreni' teško oštećeni za kazneni udarac.

No poraženi iz dvoboja za broncu prvo su svoj bijes usmjerili na glavnog suca kojeg su okružili poslije utakmice, a najnervozniji među njima Achraf Hakimi, branič PSG-a, pronašao je na terenu još jednu žrtvu. I to kakvu!

Predsjednik Gianni Infantino spustio se na travnjak kako bi dodijelio brončana odličja hrvatskim nogometašima, ali je na njega naletio temperamentni Hakimi koji mu je odmah iskazao svoje nezadovoljstvo. Verbalnim putem da ne bi bilo zabune. Na kraju su ga od prvog čovjeka Fife maknuli suigrači.

  • +10
Marokanci napadali suca Izvor: Profimedia / Autor: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Verbalnom incidentu prisustvovali su pojedini novinari i fotografi, a Fifa je u svojim kasnijim istupima pokušala umanjiti cijeli sukob te je imala i jedan nevjerojatan zahtjev.

'Htjeli su da izbrišemo fotografije', rekao je novinar SVT Sportsa Johan Kucukaslan o sukobu između Hakimija i Infantina te je dodao:

'Jasno je da su to za njih neugodne scene i malo je naivno od njih da misle da desetak novinara ne bi trebalo izvještavati o ovome kad mi svjedočimo tome.'

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal