stvarno je uporan

Imamo rekordera; ovo je uvjerljivo najgori nogometni trener u povijesti

23.05.2018 u 06:35

Bionic
Reading

Ümit Özat (41) imao je solidnu igračku karijeru, nastupao je za Genclerbirligi, Fenerbahče i Köln, a bio je standardni član prve postave turske reprezentacije s kojom je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu/Koreji osvojio treće mjesto. No, kao trener se baš i nije iskazao...

U Turskoj je Ümit Özat (41) postao predmet sprdnje nakon što je s Genclerbirligijem ispao iz prve lige. Njegova bogata i uspješna igračka karijera pala je u drugi plan nakon što je doslovno krahirao kao trener.

Igrao je Özat za Genclerbirligi i Fenerbahče, okušao se i u Bundesligi u momčadi Kölna, a bio je standardni član turske reprezentacije koja je na SP-u 2002. godine osvojila treće mjesto! Dapače, bio je Özat i kapetan na nekim utakmicama, jedan od stupova obrane tada strašno jakih Turaka.

Odmah nakon završetka igračke karijere 2009. godine odlučio je baciti se u trenerske vode. Isprva kao trener u mlađim kategorijama, pa kao pomoćni trener, a 2010. godine - nakon što je Roger Lemerre dobio otkaz u ankarskom MKE Ankaragucu - stupio je na teren kao samostalni trener.

No, odmah na početku je sve krenulo loše, Ankaragucu je ispao iz lige, a Özat je, iako nije bio previše kriv za taj neuspjeh, uskoro dobio otkaz. I tada je započela njegova trenerska kalvarija jer uspio je u sljedećih sedam sezona, sa sedam različitih klubova, ispasti iz lige. U nizu! Baš svake godine!

  • +4
Umit Ozat, turski trener Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dakle, prvo je 2012. godine vodio Manisaspor i - ispao iz prve lige. Potom je preuzeo Elazigspor i naravno, ispao iz lige. Njegov negativan niz nije obeshrabrio čelnike Boluspora, dali su mu momčad u ruke, a on ih je - odveo u drugu ligu! Özatov je niz tu tek započeo, sljedećih je sezona redom ispadao sa Samsunsporom, Mersinom te sada konačno 'svojim' Genclerbirligijem!

I tako, ako ste se pitali tko je u ovom trenutku najgori nogometni trener na svijetu, ako mislite kako u Hrvatskoj ima takvih 'talenata', prevarili ste se. Rekorder živi i radi u Turskoj, ime mu je Ümit Özat, čisto da se zna, da ga slučajno ne bi angažirao neki od hrvatskih prvoligaša. Opreza nikad dosta...