pustoš na tribinama

Nitko ne želi gledati Cedevitu koja sljedeće sezone svoje utakmice neće igrati u Zagrebu

22.05.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Nije samo Cedevita u problemu zbog manjka navijača, košarka nam je pala na niske grane pa je sve manje i navijača. Zato je vlasnik KK Cedevite Emil Tedeschi došao na ideju da njegova momčad utakmice igra izvan Zagreba

'Gospodin Tedeschi javio mi se s idejom poslovne suradnje i najavili su da će ispitati mogućnosti i spremnost grada za igranje Cedevitinih europskih utakmica u Areni Varaždin', otkrio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Ne bi to bilo prvi puta da Cedevita igra izvan Zagreba, samo je 'kopirala' recept koji već nekoliko godina uspješno primjenjuju rukometaši PPD Zagreba, također česti gosti Varaždina.

'Mi smo spremni dati na raspolaganje ono što je u nadležnosti Grada i željeli bismo da se s vremenom stvori jaka košarkaška ekipa u Varaždinu i da tako i Varaždin ima koristi od svega toga. Razgovori još traju, ali konkretne investicije još nismo dogovorili, no oni razmišljaju o marketinškim i poslovnim aktivnostima u gradu, a to pokazuje da je naš grad postao atraktivan za poslovne i sportske aktivnosti', kazao je Čehok u razgovoru za eVaraždin.

Nije Cedevita jedini zagrebački sportski klub koji ima problema sa slabom posjetom, sjetimo se samo nogometaša Dinama koji zbog bojkota Bad Blue Boysa najčešće igraju pred sablasno praznim Maksimirom, a isti problemi muče nekadašnje velikane poput košarkaša Cibone, odbojkaše i odbojkašice Mladosti, vaterpoliste Mladosti, pa čak i rukometaše PPD Zagreba koji su dobar dio svojih utakmica SEHA lige igrali baš u Varaždinu.

  • +16
Finale Kupa Krešimir Ćosić, Cedevita - Cibona, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Interesa ima, s obje strane, ovakav potez svima bi se isplatio. Izbirljiva publika u Zagrebu očito je izgubila interes za svaki vid sporta, pa će košarkaši Cedevite sljedeće sezone, ako ništa drugo, barem igrati u navijački puno poticajnijem ambijentu.