konkurencija jaka

Ima li Niko Kovač ikakve šanse sada preuzeti klupu Bayerna?

29.09.2017 u 12:54

Bionic
Reading

Niko Kovač spominjao se u prošle sezone kao kandidat za trenera Bayerna u bližoj budućnosti, ali nakon otkaza Carlu Ancelottiju trenutno ga njemački mediji ne favoritiziraju u borbi za klupu slavnog kluba...

Bayern je netipično za sebe odlučio potjerati slavnog talijanskog stručnjaka iako je sezona u Njemačkoj tek počela. Koban za Ancelottija bio je poraz od PSG-a u srijedu, ali i loš odnos s igračima.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Vjeruje se da su Müller, Robben i Ribery najzaslužniji za smjenu na klupi bavarskog kluba, jer su se pobunili protiv Ancelottija i napravili pritisak na upravu koja također nije bila impresionirana onime što je ugledni strateg radio ovog ljeta.

Sada je tema Ancelottijevog nasljednika ono čime se bave mediji u Njemačkoj, a nekoliko imena se najviše spominje. Prije svega to je Thomas Tüchel koji se razišao s Borussijom Dortmund na kraju prošle sezone i trenutno je bez posla pa bi mogao odmah uskočiti na upražnjeno mjesto.

Tu je i mladi Julian Nagelsmann koji se otvoreno nudio Bayernu u svojim izjavama prije nekoliko tjedana, no pitanje je može li u ovom trenutku raskinuti ugovor s Hoffenheimom kojeg sjajno vodi u posljednjih godinu i pol.

Vjeruje se da bi novi trener mogao čak i postati Jürgen Klopp koji se nije proslavio u Liverpoolu pa je moguće da ga engleski klub 'pokloni' Bayernu ako rezultati u Premiershipu ne budu bolji sljedećih tjedana.

Spominjalo se prošle sezone i ime Nike Kovača kao trenera kojeg bi uprava Bayerna voljela vidjeti na svojoj klupi, no čini se da još nije došao njegov trenutak. Naime, rezultati Eintrachta više nisu tako sjajni kao prošle jeseni, a neki su drugi poput Nagelsmanna svojim radom zasjenili našeg bivšeg izbornika koji će čini se morati još malo pričekati svoju priliku u velikom klubu.

Niko Kovač Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posljednja opcija je najmanje vjerojatna, a to je ostanak privremenog trenera Willyja Sagnola koji će voditi momčad protiv Herthe u nedjelju, u posljednjoj utakmici uoči reprezentativne pauze...