BERNABEU ZABLISTAO

Iker Casillas o oproštaju od Reala kavog je sanjao

09.05.2016 u 17:30

Bionic
Reading

Nakon sedam godina službe u Realovom dresu završio je i drugi mandat 'djeteta kluba' Alvara Arbeloe kojega je pozdravio i Iker Casillas

Alvaro Arbeloa je doživio sjajan oproštaj od Santiago Bernabeua. U klub je iz Zaragoze ovaj desni bek došao s 18 godina i imao je tešku stazu do uspjeha. Sezona u Realovim juniorima, pa sezona u trećoj momčadi, te čak tri u Realu B... U najjačem sastavu skupio je tek četiri nastupa i s 23 godine potpisao za Deportivo te započeo svoj zvjezdani put.

Stabilizirao se kao prvi izbor u sastavu iz la Corune nakon čega ga je Rafael benitez doveo u Liverpool. Odigrao je dvije pamtljive sezone na Anfieldu, stekao status španjolskog reprezentativca i vratio se u Real. Ovaj put na velika vrata.

U proteklih sedam sezona upisao je 233 službena nastupa i najavio kako ovoga ljeta odlazi za novim izazovima. 33 su mu godine i još ne zna hoće li i gdje igrati od jeseni, no posljednji nastup na Bernabeuu obilježen je navijačkom koreografijom u njegovu čast i bacanjem u zrak od strane suigrača. Sve je to iz Porta pratio Iker Casillas koji je ljetos napustio klub bez da mu je itko i mahnuo...


'Hvala mom bivšem suigraču na svemu što je napravio za klub. Njegova kvaliteta i odnos prema radu uzor su za sve mladiće koji sanjaju Realov dres, a oproštaj koji mu je pripremljen trebao bi proživjeti svaki zaslužni igrač Reala. Lijepo je oprostiti se s toliko navijača i suigrača, Alvaro želim ti svu sreću u budućoj karijeri i životu,' piše Iker koji je u 16 sezona za Real upisao 725 nastupa i 18 osvojenih trofeja. Poslali su ga van kroz stražnji izlaz,a oproštajnu konferenciju morao si je organizirati sam.

Oproštaj kakav zaslužuju velikani