Veliko pojačanje

Igrao je u naša dva najveća kluba, okušao se u talijanskoj ligi, nastupao za reprezentaciju, a sada će Varaždin predvoditi u borbi za ostanak

14.02.2020 u 17:03

Bionic
Reading

Petar Mamić došao je u Varaždin kako bi im pomogao da ostanu u HT Prvoj ligi

Petar Mamić novi je igrač NK Varaždina. Nakon što su u klub stigli novi trener Samir Toplak i igrač Hajduka Tonio Teklić koji ostaje na posudbi do kraja sezone, Varaždin se pojačao i Mamićem koji je stigao iz Rijeke, također na posudbu.

Varaždin se bori za ostanak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, a nema sumnje da će im u tome pomoći i 23-godišnji branič. Mamićev nogometni put je itekako zanimljiv. Mladi branič je prošao nogometnu školu Dinama, a nastupao je za drugu ekipu zagrebačkog sastava, te dio karijere proveo u Lokomotivi.

Iz Zagreba se zaputio u Italiju gdje je igrao za Frosinone da bi se potom vratio u Hrvatsku u zaprešićki Inter. Dobre igre tamo dovele su ga do Rijeke, a sada ga je bivši trener iz Intera Toplak doveo i u Varaždin. Mamić će biti pravo pojačanje za Varaždince s obzirom na to da je nastupao za gotovo sve mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije.

Ugovor s Rijekom ga veže do 2022. godine, a vrijednost mu je oko 400.000 eura. Varaždin je trenutno zadnji na prvenstvenoj ljestvici s 12 bodova, tri manje od predzadnje Istre 1961 i pet manje od osmog Intera. S novim trenerom i pojačanjima poput ovog, šanse za ostanak u ligi su im znatno porasle.