AMBASADORI U PUNTA SKALI

Igrači zagrebačkog Dinama podržali kampanju 'Oživi me'

  • Autor: Promo članak
  • Zadnja izmjena 21.10.2014 15:13
  • Objavljeno 21.10.2014 u 08:02
Dinamo Falkensteiner

Dinamo Falkensteiner

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRiredba Studio

Proteklog vikenda nogometaši GNK Dinama su boravili u Punta Skali u hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera gdje su odsjeli za vrijeme svog boravka uoči prvenstvene utakmice sa NK Zadrom u kojoj su pobijedili 1:3. S obzirom da su nogometaši Dinama glavni ambasadori nacionalne javnozdravstvene kampanje 'Oživi me', na čelu sa svojim trenerom, Zoranom Mamićem, prije prvenstvene utakmice MAXtv Prve Lige prošli su edukaciju o jednostavnim postupcima oživljavanja zajedno sa zaposlenicima luksuznog Falkensteinerovog resorta Punta Skala.

'Bilo je ovo zaista jedno sjajno iskustvo i bio je užitak biti dio ove kampanje. Mislim da je za svakog pojedinca, a tako i sportaša, bitno znati osnove oživljavanja u slučaju zastoja srca jer nikada ne znate kada se može dogoditi situacija gdje nekome treba pomoći. Za naše igrače je također bilo vrlo bitno naučiti kako se ponašati u slučaju takve situacije jer svi znamo koliko je već bilo nesretnih slučajeva na terenima. Naravno, bilo bi idealno kada se tako nešto više nikada ne bi ponovilo, no dogodi li se to, ne daj Bože, na nekoj od naših utakmica znat ćemo reagirati', rekao je trener Modrih Zoran Mamić prije nego će Dinamo u Stanovima nadigrati Zadar sa 3:1.

Kampanjom 'Oživi me' se želi podići razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj. Kada je riječ o preživljavanju osoba koje su doživjele srčani zastoj izvan zdravstvene ustanove za uspjeh je neophodna pravovremena i pravilna reakcija osobe koja je svjedočila tom događaju, pozvala hitnu medicinsku pomoć i bez odgađanja započela oživljavanje.

'Izuzetno je važno brinuti o ljudskim životima u svakom smislu, stoga sam ponosan što Falkensteiner Punta Skala resort sudjeluje u ovako značajnom projektu kao što je 'Oživi me', čiji je cilj poznavanje jednostavnih postupaka oživljavanja koji mogu spasiti ljudski život. Ovu humanu akciju ostvarili smo u suradnji sa GNK Dinamo, koji se priključio u ulozi glavnog amabasadora. Naši zaposlenici imali su priliku proći obuku oživljavanja i pravodobnog prepoznavanja srčanog zastoja i naučili praktične postupke koji mogu spasiti nečiji život', izjavio je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skala resorta.

Na pitanje koliko je bitno da hoteli i brojni drugi turistički ugostitelji tijekom sezone posjeduju potrebnu opremu za reagirati u situacijama kada se dogodi srčani zastoj, dr. Ivana Portolan Pajić iz Zaklade Hrvatska kuća srca koja je nositelj kampanje odgovara - Hoteli i drugi ugostiteljski objekti mjesta su okupljanja većeg broja ljudi, posebice u vrijeme ljetne turističke sezone. Kako je prosječno vrijeme dolaska hitne medicinske pomoći 10 minuta u urbanim sredinama, a u ruralnim i do 20 minuta, za slučaj iznenadnog srčanog zastoja potrebno je imati djelatnike koji će znati započeti postupak oživljavanja do dolaska hitne pomoći.

Poneki hoteli smješteni su van naseljenih mjesta te u vrijeme ljetnih prometnih gužvi treba imati na umu da je dolazak hitne pomoći otežan što za osobu koja doživi srčani zastoj može imati fatalne posljedice. Smatramo da hoteli trebaju biti uključeni i progam javno dostupne defibrilacije te pored educiranog osoblja posjedovati i automatski vanjski defibrilator te mi je izuzetno drago što se Falkensteiner Punta Skala resort priključio kampanji 'Oživi me' na način da je educirao dio svojih zaposlenika o jednostavnim postupcima oživljavanja.

Oživi me - Falkensteiner PRiredba Studio

Oživi me - Falkensteiner PRiredba Studio

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRiredba Studio

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!