zabija kao mašina

Igrač Ajaxa, koji je zbog nevjerojatne i bizarne pogreške izbačen iz momčadi, na čuđenje svih postao kralj strijelaca Lige prvaka: O ovome sam sanjao kao dijete!

16.09.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Sebastien Haller, nogometaš Ajaxa, bio je prvo ime svih utakmica 1. kola nove sezone Lige prvaka. Nije mala stvar kada netko u gostima postigne čak četiri gola...

Ajax je potpuno nadigrao Sporting u Lisabonu s 5:1, a utakmicom je apsolutno dominirao 27-godišnji Sebastien Haller koji je rođen u Francuskoj, a nastupa za reprezentaciju Obale Bjelokosti. U mlađim kategorijama igrao je za sve uzraste francuske reprezentacije i pokazivao je klasu, ali se ipak odlučio igrati za zemlju svojih roditelja.

Haller je postigao četiri pogotka na vlastitoj premijeri u Ligi prvaka čime je postao tek drugi nogometaš u povijesti ovog natjecanja kojem je uspjelo u prvom dvoboju zabiti četiri ili više gola. Tim dosegom mnoge je iznenadio, mnogi su ostali u čudu, ali isto tako treba reći kako nije prvi je uspio napraviti takvo što na gostujućem terenu.

'O ovakvoj utakmici sam sanjao i nadao se nečemu sličnome dok sam bio dijete. Apsolutni san za mene bio je dvoboj u Lisabonu', rekao je nogometaš kojeg je Ajax, nevjerojatno, zaboravio prijaviti prošle sezone za europske utakmice. Nevjerojatno, ali istinitno.

Potkrala se u svemu administracijska pogreška, no Haller očito nije uzeo za zlo takvu pogrešku svom klubu već igra u životnoj formi na startu ove sezone.

Primjerice, u posljednje tri utakmice Haller je postigao - osam pogodaka!

Prvo je u afričkim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo zabio oba pogotka u pobjedi Obale Bjelokosti protiv Kameruna (2:1). Potom je dao oba pogotka u ligaškom slavlju Ajaxa kod Zwollea (2:0) i nakon svega je uslijedila blistava prezentacija u Lisabonu…

  • +4
Sporting - Ajax, 1. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO COTRIM