'farmaceuti' na poljudu

Igra se samo jedna utakmica HT Prve lige, evo gdje možete pogledati meč Hajduka i Slaven Belupa

24.02.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Željko Kopić na klupi 'bilih' danas (subota, 24. veljače, 17 sati, Arenasport 3) dočekuje svoju bivšu momčad, Slaven Belupo. Koprivničani su s Kopićem na čelu znali namučiti Hajduk, no neslavna je činjenica kako 'farmaceuti' nikad nisu slavili na Poljudu

Hajduk je u prošlom kolu savladao Dinamo u Zagrebu i tako je donekle vratio uzbuđenje u utrku za naslovom prvaka Hrvatske. Nije to bio derbi za pamćenje budući da su obje momčadi pokazale malo, a glavnu ulogu preuzeo je sudac sa svojim pogrešnim odlukama. Na kraju će ostati upamćeno da je pobjedu Hajduku donio Ohandza, da je odličan dojam ostavio gostujući vratar Letica, da je Gavranović za Dinamo propustio realizirati jedanaesterac, te da je sudac imao toliko pogrešnih procjena da se sve češće govori o uvođenju video tehnologije.

Dinamo i dalje ima velikih devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom, no otkako je Kopić stigao na klupu splitske momčadi navijači imaju sve manje razloga za kritike i sve više razloga za povratak nogometne euforije. Pred Kopićem je susret sa Slavenom, ekipom koju je uspješno vodio dvije i pol godine prije lošeg starta aktualne sezone i otkaza. Slaven je Hajduku drag gost budući da u 20 sezona, odnosno 34 susreta, niti jednom nije pobijedio na Poljudu.

Kopić je najavio susret sa svojim donedavnim klubom.  

'Što se tiče mojih dolazaka sa Slavenom na Poljud, u svim utakmicama smo prezentirali dobar nogomet, smatram da je to rezultatski bilo OK. Nikada se nisam previše bavio rezultatskim nizovima, razmišljam samo o sljedećoj utakmici. Igrači Slavena imaju pregršt motiva, željet će se dokazati na Poljudu. Tu ne vidim razliku u odnosu na ostale momčadi.  S naše strane nema nikakve razlike u pripremi utakmice u odnosu na Dinamo ili bilo koju drugu utakmicu', rekao je uoči utakmice Kopić i dodao:

'Ne bavim se tradicijama, na meni je da osiguram momčadi sve preduvjete da igra najbolji nogomet. Želimo zadržati mir i stabilnost u svlačionici, ne razmišljamo o tome što je bilo. Nema razloga za euforiju, u Klubu svi moramo maksimalno posvećeni na rad. Kad vidiš koliko su ljudi sretni i daju ti podršku, to ti je poticaj, ali i obveza.'

Susret sa Slavenom zbog suspenzije mora propustiti branič Borja Lopez, a Kopić je prilikom najave susreta rekao da u konkurenciji za nastup zbog ozljeda neće biti Tudora, Almeide, Carbonierija i Futacsa.

U kakvom je stanju poljudski travnjak?

'Cijeli tjedan nismo izašli na teren, na njemu smo trenirali jako malo. Očekujem da će biti u dobrom stanju bez obzira na vrijeme, kišu, da će nam omogućiti dobar nogomet', misli Kopić.

  • +9
Slaven Belupo Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo je u prošlom kolu stigao do vrijedne domaće pobjede nad Cibalijom kojom je Ivkovićeva momčad stigla do šeste pozicije na prvenstvenoj tablici. Nakon podjele bodova u utakmici bez pogodaka s Interom, Slavenova obrana nije kapitulirala ni protiv Cibalije. Vodstvo Slavenu krajem prvog poluvremena donio je branič Kitanovski koji je u klub stigao ove zime, a potvrdu pobjede domaćinu je u sudačkoj nadoknadi donio veznjak Bouadla. Zbog vremenskih nepogoda i očajnog stanja travnjaka u Koprivnici, Ivković i njegovi igrači već u četvrtak su krenuli prema Dalmaciji. Završne pripreme za utakmicu s Hajdukom momčad Slavena odradila je u Hrvacama gdje je koristila terene istoimenog trećeligaša.

Ivković je zadovoljan prošlotjednim radom.

'Jako smo dobro iskoristili travnjake u Hrvacama i mislim da smo spremni za ogled s Hajdukom koji je kvalitetna momčad i koji se opravdano nalazi na drugom mjestu. U prošlom je kolu Hajduk svladao Dinamo u Maksimiru, a to dovoljno govori o njegovoj snazi. Na Poljudu, gdje očekujem 15 do 20 tisuća splitskih navijača, idemo igrati nogomet. Možemo izgubiti ili dobiti, ali nećemo se zavući u mišju rupu. Zanima me samo igra bez obzira na rezultat. Ozračje će sigurno biti fantastično, misle da će nas lako dobiti, no na terenu će sigurno biti drugačije', kaže trener 'farmaceuta' Tomislav Ivković.

Prilikom najave susreta Ivković je naglasio da će početni sastav odrediti tik pred početak utakmice.