KAKVA 'ZAHVALA' IZ SERIE A

Igor Tudor uspješno obavio spasilačku misiju, a mogao bi sada primiti bolnu pljusku; zaista nije korektno!

25.05.2018 u 08:34

Bionic
Reading

Igor Tudor mogao bi završiti svoju avanturu na klupi talijanskog prvoligaša Udinesea nakon samo četiri utakmice, jer bi mu se čelnici kluba mogli 'zahvaliti' prekidom suradnje

Nekadašnji hrvatski reprezentativac trenersku karijeru počeo je u 2013., da bi se zatim okušao u grčkom PAOK-u te turskim momčadima Karabüksporu i Galatasarayju. Neke od tih epizoda nisu bile uspješne pa je naš stručnjak dobivao i otkaze (PAOK, Galatasaray) zbog slabih rezultata ili neslaganja sa igračima te upravom.

  • +4
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon kraja suradnje s Galatasarayjem sredinom prosinca prošle godine izgledalo je kako će Tudor do kraja sezone mirovati, ali iznenada je dobio priliku u posrnulom Udineseu koji se borio za ostanak u Serie A.

Tudor je na klupu talijanske momčadi stigao 24. travnja, poslije Luigija Del Nerija i Massima Odda, te je u četiri utakmice ostvario učinak od dvije pobjede te po jednog remija i poraza što je bilo dovoljno za prvoligaški spas.

Bilo je logično da će spasitelj Tudor ostati na Apeninskom poluotoku i sljedeće sezone, ali talijanski mediji tvrde da uprava i hrvatski trener nisu pronašli zajednički jezik, odnosno da čelnici Udinesea nemaju istu viziju pa je rastanak neizbježan osim ukoliko se narednih dana ne dogodi preokret.