poruka čelnika kluba

Igor Tudor sigurno ovako nešto nije očekivao kada je potpisao za Juventus; Pirlu sigurno nije svejedno zbog toga

01.04.2021 u 14:19

Bionic
Reading

Aktualni talijanski nogometni prvak, Juventus, kojeg je prošle sezone do tog uspjeha vodio Maurizio Sarri, a potom ga naslijedio Andrea Pirlo, ove sezone nema rezultate koji zadovoljavaju čelnike kluba.

Juventus je u Ligi prvaka zapeo u osmini finala protiv Porta, u talijanskoj Serie A trenutno je na trećem mjestu i za vodećim Interom zaostaje deset bodova, s time da od petog Napolija ima samo dva boda više.

Sve to stvara nezadovoljstvo kod čelnika kluba, koji su treneru Andrei Pirlu postavili ultimatum, odnosno obvezali ga da u sljedeće dvije utakmice, u gostima kod Torina te u domaćem okršaju protiv Napolija ostvari dvije pobjede. Te su dvije utakmice na rasporedu već 3. odnosno 7. travnja.

U protivnom, Pirlo bi, tako barem pišu talijanski mediji, dobio otkaz, dok bi njegovo mjesto do kraja sezone preuzeo hrvatski trener Igor Tudor, koji trenutno ima ulogu pomoćnika.

Podsjetimo, Tudor je na početku sezone bio trener Hajduka, ali onda je prihvatio Pirlov poziv i priključio mu se u redovima torinskog kluba. I sada sigurno Tudora ovakav rasplet priče ne bi veselio, s obzirom da je s Pirlom očito i privatno u dobrim odnosima.

Tudor bi dakle bio rješenje do kraja sezone, a klub bi u tom periodu obavio razgovore s potencijalnim kandidatima za mjesto trenera.

Iako je Ligi prvaka već ispao, a i u Serie A mu je trofej vrlo daleko, Juventus bi očajnu sezonu mogao spasiti eventualnim osvajanjem Kupa Italije, jer osigurao je mjesto u finalu, a u kojem će igrati protiv Atalante.

NEMA MIRA

Juventus će kazniti trojicu igrača zbog kućne zabave

Talijanski nogometni prvak Juventus kaznit će Amerikanca Westona McKenniea, Argentinca Paula Dybalu, te Brazilca Arthura jer su prisustvovali zabavi premda su one zabranjene zbog epidemije koronavirusa.

La Stampa je objavila kako je McKennie u svom domu organizirao zabavu na kojoj su bila dvojica njegovih suigrača, te nekoliko prijatelja.

Problem je u tome što je zabranjeno organizirati privatne zabave u Italiji prema trenutnim COVID pravilima.

Susjedi su nazvali policiju kad su primijetili da je kod američkog veznjaka party. Dio talijanskih medija je objavio kako je policija ušla u kuću tek nakon sat vremena čekanja, pa sudionicima prijeti tužba i za opiranje policiji. Odmah su kažnjeni sa po 400 eura zbog kršenja epidemioloških pravila.

Mediji pišu kako će igrače kazniti i klub.

Juventus se trenutačno nalazi na trećem mjestu Serie A sa 55 bodova, deset manje od vodećeg Intera. Milan na drugom mjestu ima 59 bodova.

"Staru damu" u subotu očekuje gradski derbi protiv Torina. (HINA)

  • +6
Juventus - Benevento 0:1 Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO