BITKA ZA IZBORNIKA

Igor Štimac preživio prvu 'čistku'! Ostalo je sedam imena...

11.12.2014 u 19:25

Bionic
Reading

Igor Štimac ušao je u uži izbor kandidata za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine odlukom što ju je u četvrtak donio Izvršni odbor Nogometnog saveza te zemlje (NS BiH), potvrdio je nakon sjednice održane u Sarajevu glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković

Članovi povjerenstva koji su u proteklim tjednima imali zadaću obaviti razgovore s više od dvadeset potencijalnih kandidata za nasljednika Safeta Sušića izvjestili su Izvršni odbor o ishodu tih pregovora nakon čega je zaključeno da u užem krugu ostaje sedam imena.

Uz nekadašnjeg hrvatskog izbornika Štimca to su Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.

Izvršni odbor zadužio je povjerenstvo da obavi dodatne ratzgovore s ovim kandidatima i da u narednim danima konačno predloži dva imena kako bi se na temelju toga obavio konačni izbor. Nogometna reprtezentacija BiH ostala je bez izbornika nakon što je s tog mjesta u studemom smijenjen Safet Sušić koji je označen glavnim krivcem za loše rezultate u kvalifikacijama za europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016.