FIFA_SP_2018.svg

iz stručnog kuta

Igor Štimac objasnio zašto ga je igra Hrvatske protiv Nigerije u potpunosti oduševila!

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a potom i izbornik, Igor Štimac s velikim je oduševljenjem pričao nakon 2:0 pobjede Dalićevih igrača u utakmici protiv Nigerije

Nakon 20 godina i pobjede nad Jamajkom u prvom kolu SP-a 1998. godine u Francuskoj, Hrvatska je prekinula neugodnu tradiciju poraza u prvim kolima. Dalićeva je momčad na stadionu u Kalinjingradu ostvarila odličan rezultat te pobjedom 2:0 preuzela vrh D skupine.

A ono što je još važnije, ostavila je gard pobjednika, koji je posebno oduševio bivšeg izbornika Igora Štimca.

  • +5
Hrvatski navijači na utakmici protiv Nigerije u Kalinjingradu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Prezadovoljan sam jer Hrvatska je odigrala zrelo i učinkovito. Nisu igrači dali protivniku da iskoristi svoje najjače oružje, odnosno kontre i polukontre. I na taj je način pokazala zrelost i disciplinu u igri', rekao je u razgovoru za tportal Igor Štimac.

Bivšeg izbornika cjelokupni dojam izuzetno veseli.

'U jednom trenutku Hrvatska je, tijekom prvog poluvremena prepustila posjed lopte ali uspjela je zadržati Nigerijce na poludistanci i ostavila ih bez prilike iako su pokušavali iskoristiti poneku gužvu u našem 16-ercu'.

Je li ovo podsjetnik na dane sreće iz 1998. godine?

'Pa, nećemo im stavljati taj pritisak na leđa. Ali, da. Ovo je svakako ogroman korak. I samo tako trebaju nastaviti, jer bez obzira na ovu pobjedu, nije napravljeno ništa'.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Komplimenti nisu prestajali stizati.

'Pored stožernih igrača, a znamo koji su to (opa.a Modrić, Rakitić, Mandžukić), posebno bih pohvalio Strinića i Rebića'.

Hrvatska u sljedećem kolu igra protiv Argentine, koja se se sada mora 'vaditi' nakon remija s Islandom?

'Vidjeli smo da je ta Argentina statična. Ne smijemo je se bojati. Respekt svakako, ali strah nikako. Jer Hrvatska ima više kompletnih igrača u početnih 11 nego Argentina. Imaju Messija, ali on ne može igrati sam'.

Hrvatskoj će sada možda čak biti i lakše, jer ima pobjedu i nema takav pritisak?

'Točno. Treba iskoristiti njihovo opterećenje, jer oni moraju juriti po pobjedu te će sigurno ostaviti prostora u obrani. A to im je najslabiji dio momčadi', zaključio je Igor Štimac i dodao kako će put Rusije od utakmica na ispadanje.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal