FIFA_SP_2018.svg

DOBAR PROTIV NIGERIJE

Dalićev osporavani miljenik došao na svoje: Napokon i on doživio pohvale!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.06.2018 08:12
  • Objavljeno 17.06.2018 u 07:40
Bionic
Reading

Prema mišljenju stručnjaka, Ivan Strinić odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Nigerije ove subote u Kalinjingradu i tako učvrstio svoje mjesto u udarnoj momčadi hrvatske reprezentacije...

Igra 30-godišnjeg braniča bila je pod kritikama nakon nešto slabijeg nastupa protiv Senegala u Osijeku, a ljubitelji nogometa zamjeraju mu i nedostatak minutaže u Sampdoriji. Čak ni Zlatko Dalić nije u potpunosti vjerovao u Ivana Strinića pa je protiv Brazila iskušao Domagoja Vidu na njegovoj poziciji lijevog beka, no ipak je ostao njegov miljenik ispred Josipa Pivarića te započeo susret u udarnoj momčadi protiv Nigerije.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prema mišljenju stručnjaka i medijskih analitičara, Strinić je povjerenje u potpunosti opravdao svojom igrom u Areni Baltika ove subote, solidnim obrambenim reakcijama tijekom cijele utakmice.

Imao je Ivan dosta posla, jer je većina nigerijskih akcija išla preko njegove strane, a kod vodstva Hrvatske 1:0 Victor Moses na sve je načine pokušavao iznuditi izjednačenje, uključujući i padanje u kaznenom prostoru. Ništa od toga nije impresioniralo Strinića koji je uspješno ovladao svojim dijelom terena, a jedino što mu se zamjera igra je prema naprijed u kojoj nije pretjerano sudjelovao.

U svakom slučaju, ovim nastupom Strinić je učvrstio svoje mjesto u Dalićevih prvih 11, a pravi ispit kvalitete bit će dvoboj protiv Argentine u Nižnji Novgorodu 21. lipnja. Ako i u toj utakmici bude dobar, nitko ga više neće imati pravo osporavati...

  • +5
Hrvatski navijači na utakmici protiv Nigerije u Kalinjingradu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL